Komparacija upravnog sistema srbije i nemacke

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Komparacija upravnog sistema srbije i nemacke
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U uvodu rada prikazeaćemo osnovne informacije o Srbiji i Nemačkoj, a zatim ćemo detaljno prikazati upravni sistem ove dve zemlje. Republika Srbija je kontinentalna država koja se nalazi u jugoistočnoj Evropi (na Balkanskom poluostrvu) i u srednjoj Evropi (Panonskoj niziji). U sastavu Republike Srbije su i dve autonomne pokrajine Vojvodina i Kosovo i Metohija. Srbija se na severu graniči sa Mađarskom, na severoistoku sa Rumunijom, na istoku sa Bugarskom, na jugu sa Republikom Makedonijom, na jugozapadu sa Albanijom i Crnom Gorom a na zapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Republika Srbija je sekularna država sa republikanskim oblikom vladavine.

U julu 2009. godine, skupština Srbije usvojila je zakon kojim je formirano sedam statističkih regiona na teritoriji Srbije. Statistički regioni Srbije su: Vojvodina ,Beograd, Zapadni region, Istočni region, Centralni region, Južni region, Kosovo i Metohija.
Teritorija Srbije je podeljena na 29 upravnih okruga i teritoriju grada Beograda, upravni okruzi su oblik dekoncentracije vlasti tzv. deataširani centri, na čelu upravnog okruga nalazi se načelnik, koji nema velike nadležnosti, ali je odgovoran Vladi za sprovođenje propisa Vlade na području okruga, praktično on ima položaj emisara, no njegove nadležnosti su znatno veće u slučaju velikih nesreća ili elementarnih nepogoda. Okrug se sastoji od nekoliko jedinica lokalne samouprave — opština (komuna), koje za razliku od okruga predstavljaju vid decentralizacije vlasti, i kao takve imaju svoje originerne prihode i organe lokalne vlasti.

Savezna Republika Nemačka se nalazi u srcu Evrope. Ona je gusto naseljena zemlja u Evropi. Nemačka se graniči sa devet susednih država od ujedinjenja dve nemačke države 1990. Savezna Republika Nemačka se prostire na površini od 357.022 kvadratnih kilometara. Najduže rastojanje od severa ka jugu je 876 kilometara, a od zapada prema istoku, 640 kilometara. Zemlja ima veliku kulturnu i posebnu religioznu specifičnu različitost....

SADRŽAJ

UVOD 3
1 ZAKONODAVNA VLAST U SRBIJ I NEMAČKOJ 4
2 IZVRŠNA VLAST 5
3 UPRAVNI SISTEM SRBIJE 6
4 UPRAVNI SISTEM NEMAČKE 12
ZAKLJUČAK 19
LITERATURA 20


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:50 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Načela upravnog postupka prema zakonu o općem upravnom postupku - hr derrick 0 994 08-03-2014 12:49 AM
zadnja poruka: derrick
  Političko teritorijalna autonomija u političkom sistemu Repubilke Srbije derrick 0 890 06-03-2014 01:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Teorija sistema bezbednosti derrick 0 1,038 06-03-2014 01:13 AM
zadnja poruka: derrick
  Narodna skupština Republike Srbije derrick 0 1,171 24-01-2013 01:25 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i obilježja upravnog spora derrick 0 1,054 24-01-2013 01:19 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: