Kombinatorika

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Kombinatorika
УВОД

"Најстарије познате математичке плочице потичу из 2400. године пре Христа, но засигурно се употреба математике протеже на целу цивилизацију". Током 5000 година развила се голема количина поступака и појмова познатих као математика и на много начина се испреплела са свакидашњицом. Каква је природа математике? Чиме се бави? Како се ствара и користи? Колико је важна? Налажење одговора на та тешка питања нимало не олакшава чињеница да је грана толико опсежна да ју је немогуће једној особи спознати, а камоли укратко изложити.

Но о математици можемо размишљати и на други начин: математика је људска делатност већ хиљаду година и сватко је свесно или несвесно користи. Уз голему популацију која се помало служи математиком, постоји и мален број људи који су професионални математичари: они раде математику, негују је, подучавају, стварају и користе се њоме у мноштву ситуација. Математика је бескрајно сложен и тајновит свет: истраживање тога света треба бити страст сваког математичара.

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1 Комбинаторика 4
1.1 Појам комбинаторике 4
2 Елементи комбинаторике 9
2.1 Пермутације 9
2.2 Варијације 10
2.3 Комбинације 12
3 Задаци 13
ЗАКЉУЧАК 16
ЛИТЕРАТУРА 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:13 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: