Klod Mone

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Klod Mone
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz likovne kulture.

Импресионизам је уметнички правац који је настао у француском сликарству између 1860. и 1870. године као реакција на израду слика у сликарским атељеима чији је циљ био сликање у природи и хватање и бележење тренутка у сликарству и на реализам, са којим има много заједничких тачака а његову појаву најављују Енглези Џон Констебл и Вилијам Тарнер уједно са француским сликаром Гистав Курбеом. Најзначајнији представници а уједно и оснивачи импресионизма су француски сликари, Клод Моне, Едуар Мане, Камиј Писаро, Алфред Сисле, Едгар Дега и Огист Реноар. Немачки импресионизам представљају Ловис Коринт ("Lovis Corinth"), Макс Либерман ("Маx Liebearmann"), Лесер Ури ("Lesser Ury"), Макс Злефогт ("Маx Slevoght") и др. У суштини представља продубљивање реалистичког односа према стварима. Иако је боја и пре импресиониста имала важну улогу, за њих она није само елемент већ феномен, појава која има свој узрок.

Уметнички идеал коме је Моне посветио свој дуги живот испуњен непоколебљивим трудом, много је изискивао И он му је остао веран. Више од 60 година он се трудио да сликарски изрази чисто визуелне перцепције – да створи слике које буде само оне осете који могу бити доживљени оком . Постепено је елиминисао све друго осим пиктуралних елемената И прави предмет његових слика је заправо светлост. Моне је био ненадмашан сликар дневног светла- сликар неба, снега, облака који се огледају у води. На основу Каравађових открица читава генерација сликара у Француској, Италији И Низоземској истраживала је проблем светлости. Међутим, они су светлост користили да појачају драмски ефекат у својим делима И да би боље истакли облике. Нико није себи допуштао као Моне да разара облике. У томе су Монеова оригиналност и значај и право да буде сматран оснивачем импресионистичког покрета. Сам назив импресионизам потиче од имена Монеове слике “Импресија, радјање Сунца”. (илустрација 1).

Прво поглавље је увод у тему и садржај рада, са кратким објашњењем шта је то импресионизам, као правац којем припада Клод Моне Друго поглавље даје детаљнији увод у појам, настанак и историју импресионизма, као и кратак преглед техника импресиониста.

Треће и четврто поглавље обухватају биографију Клода Монеа. (Илустрација 2). Покушао сам да кроу животну причу великог уметника преставим и његов уметнички пут и развој, пратећи његове животне промене и дела која су нам те околности донеле. Пето поглавље садржи неколико личних утисака, али и кратки осврт на дела Клода Монеа данас, њихову финансијску и уметничку вредност, али и на интересовање које овај уметник и данас изазива у целом свету.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:51 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Klod Mone Dzemala 0 2,753 17-05-2010 11:54 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: