Kako zaštiti Gradsku kuću u Novom Sadu od terorista

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kako zaštiti Gradsku kuću u Novom Sadu od terorista
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U novijoj svetskoj istoriji, ne postoji ni jedna zemlja, ni jedna naseljena teritorija na zemljinoj kugli koja je imuna na terorizam. To je sada već globalni svetski problem, s obzirom na to da terorizam kao pojavni oblik u jednoj sredini, po pravilu nikada ne ostaje izolovan na određenom prostoru već se veoma brzo širi i grana i na druge prostore.

Terorizam kao jedan od oblika nasilja, sve više u savremenom svetu ugrožava kako unutrašnju, tako i međunarodnu bezbednost. Terorizam karakteriše sve epohe ljudskog društva. Počev od ubistava careva, kraljeva, vojskovođa, atentata na državnike raznih nivoa, podmetanja eksploziva, otmica i sl. Terorizam se nazire u naranijoj ljudskoj istoriji pa kao takav postoji i uvećava svoje oblike sve do današnjih dana. Tokom čitave istorije, ljudi su primenjivali različite terorističke taktike .

Fascinacija terorizmom i političkim nasiljem se može pratiti praktično od početka ljudske civilizacije. Još pre Hristovog rođenja, atentati na političke ličnosti toga vremena, su ne samo se izvodili veći i glorifikovali. Atentati u Persiji i Asiriji su se pojavili u toku XI veka prouzrokovali su strah i paniku u čitavoj Islamskoj imperiji. U toku Francuske revolucije u XVIII veku, Robespjer je primenjivao terorističke taktike, kako bi uništio veći deo francuske aristokratije (oko 40.000 ljudi), od kojih je većina završila na giljotini. Tokom američke revolucije terorizam se primenjivao protiv Britanaca i njihovih simpatizera u redovima kolonista. Takođe, vrlo bitno je spomenuti terorističke aktivnosti koji su se sprovodile u kasnim decenijama XIX veka i početkom XX veka, posebno u carskoj Rusiji. Najveći deo terorističkih grupa koje su postojale tokom prve polovine XX veka, bile su motivisane težnjom ka slobodi od kolonijalnog ropstva, tzv. ''borbom za nacionalno oslobođenje ''. Od kraja II Svetskog rata terorizam je postao bitan faktor subverzivne delatnosti u mnogim novoformiranim državama, kao zamena za borbu protiv demokratskih režima. . .

Sadržaj :

UVOD 1
1 NASTANAK TERORIZMA 4
2 ŠTA JE TO TERORIZAM? 6
2.1 Pojam i definicija terorizma 6
3 ZAŠTITA OBJEKTA OD TERORISTA 10
3.1 Zaštita Gradske kuće u Novom Sadu od terorističkih aktivnosti 10
3.2 Podmetanje eksplozivnih naprava 12
3.2.1 Procedura zaposlenih u slučaju dojave o bombi ili terorističkog akta 13
3.3 Službe bezbednosti koje obezbeđuju objekat Gradske kuće 14
3.3.1 Fizičko-tehničko obezbeđenje Gradske kuće u Novom Sadu 14
3.4 Mere zaštite Gradske kuće 16
3.4.1 Alarmni sistemi – mera zaštite 17
3.4.2 Zaštita Gradske kuće od požara 19
3.4.3 Način evakuacije i spašavanja osoba 19
3.5 Procena osetljivosti objekta Gradske kuće 20
ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 23PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:11 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kako pravilno napisati maturski rad? derrick 0 3,115 04-08-2012 06:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Zagadjenost vode u Novom Sadu Maja 0 2,203 19-07-2012 03:59 PM
zadnja poruka: Maja
  Zagađenost zemljišta u Novom Sadu Maja 0 2,011 19-07-2012 03:49 PM
zadnja poruka: Maja
  Kako zaštiti Gradsku kuću u Novom Sadu od terorista Dzemala 0 1,868 18-08-2011 08:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  KAKO DOĆI DO RADOVA? derrick 0 1,970 06-08-2011 01:08 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: