Kako stvoriti inovativni model organizacijske strukture

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kako stvoriti inovativni model organizacijske strukture
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz menadžmenta.

Organizacioni dizajn je model koji reflektuje stanje elemenata u organizaciji, oblik interakcija, uloge pojedinaca u izvršnim i kompetencije u upravljačkim procesima. Organizacioni dizajn izražava izgled i osobine njegove organizacione strukture. Organizaciona struktura predstavlja sistem veza i odnosa između elemenata u organizaciji preduzeća koji se projektuju za relativno duže vreme i formalno sankcioniše aktima preduzeća.
Preduzeće kao organizaciona privredna aktivnost je otvoren i dinamičan poslovni sistem. Ono svakodnevno trpi uticaje iz interne i eksterne sredine i mora da reaguje. Da bi PTT preduzeće bilo u stanju da deluje efektivno u okruženju, mora da preispita i jasno modifikuje svoj identitet.U svom dizajniranju pažnju treba usmeriti na balans između diferencijacije i integracije kako bi se sačuvala zajednička strategijska perspektiva i korporativni integritet. Dizajniranje organizacione strukture PTT preduzeća je usko povezano sa brzim razvojem informacione tehnologije.
Savremena preduzeća koriste informacionu tehnologiju (IT) u izvršnim i upravljačkim procesima. U izvršnim procesima automatizuje rutinske operacije, a u upravljačkim procesima obezbeđuje podršku za upravljačke odluke. U oba ova domena racionalizuje se i olakšava ljudska aktivnost. Informaciona tehnologija u preduzeću danas je sistem koji obuhvata računarske i komunikacione uređaje i sva znanja i metode potrebne za njihovu primenu.

UTICAJ IT NA POJEDINE DELOVE ORGANIZACIJE

Tehnološka budućnost pošte usko je povezana sa brzim razvojem informacione tehnologije. Tradicionalna pošta sa dosadašnjim načinom poslovanja nema velike šanse za preživljavanje u tržišnim uslovima. Smisao informatizacije preduzeća jeste osposobljavanje za brzo reagovanje na događaje u sredini. Fleksibilnost preduzeća se ne može zamisliti bez uvođenja i primene IT. Može se reći da je fleksibilnost organizacije izbacila IT na prvo mesto na listi situacionih faktora koji oblikuju organizacionu strukturu preduzeća.Informatizovano preduzeće je sposobno da brzo reaguje , dođe do informacije brže, i da, pri tom, ostvaruje bolji kvalitet usluga. Kompjuterski kontrolisani sistem omogućuje da usluga bude brzo i tačno ostvarena, mogućnošću praćenja rada. U ovim uslovima možemo reći da je "ekonomija obima" ustupila mesto "ekonomiji širine". U velikoj proizvodnoj jedinici ljudi se osećaju slabi, bezimeni i nesposobni da utiču na način rada , kao i na konačne rezultate. S druge strane, pod uticajem IT, organizacioni parametri (podela rada, istem odlučivanja, eličina jedinica i mehanizmi koordinacije) su promenili svoj izgled i oblikovali novu strukturu koja savremenom preduzeću daje nove organizacione osobine. Organizacona piramida je uzrok mnogih korporativnih problema, jer je vrh suviše udaljen od baze. Piramida naglašava vlast, promoviše nesigurnost, iskrivljuje komunikaciju, ometa interakciju i otežava ljudima koji planiraju i izvršavaju da se kreću u istom smeru. Efekti IT na organizaciju mogu se sagledati iz analize uticaja koje ostvaruje na delove preduzeća, prema modelu "5s" (slika 1).


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:57 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Klasične organizacione strukture poduzeća - hr derrick 0 1,172 26-02-2014 12:22 AM
zadnja poruka: derrick
  Kako unaprediti menadžment u preduzeću - esej Dzemala 0 1,660 14-08-2011 09:39 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kako do sopstvenog posla Dzemala 0 1,006 06-05-2011 07:27 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kako da vas čuju - poslovno komuniciranje Dzemala 0 1,869 12-04-2011 10:04 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Menadžment ljudskih resursa- analiza motivacione strukture zaposlenih zekan 0 1,844 09-09-2010 03:05 PM
zadnja poruka: zekan

Skoči na forum: