Kako jeftino obići Evropu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Goran Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 317
Pridružen: Jan 2010
Poruka: #1
Kako jeftino obići Evropu
Putovanje u Evropu bez viza je i zvanično moguće. Sada je na građanima Srbije da odaberu najjeftiniji vid prevoza, kao i najpovoljniji smeštaj kako bi se što pre prošetali evropskim metropolama. Kada je u pitanju prevoz, čini se da je putovanje autobusom najpovoljnije. Što se smeštaja tiče, cene noćenja u hotelima sa tri zvezdice u evropskim gradovima prilično su ujednačene. Cena od 70 evra za noćenje deluje prilično skupo, pa se najviše isplati ostati više dana.

[Slika: ostala%20putovanja.jpg]

Svi vidovi saobraćaja u Srbiji u narednoj godini mogu da očekuju porast broja putnika. I dok će avio-saobraćaj nesumnjivo imati najveću ekspanziju, železnički bi mogao da bude najinteresantniji za kružna putovanja. Naša prestonica je železnicom dobro povezana sa evropskim metropolama.

„Železnice Srbije” su saopštile da spremno dočekuju 19. decembar, kao i da su u 2009. godini u međunarodnom saobraćaju prevezle oko 700.000 putnika.

- Srbija je direktnim železničkim vezama povezana sa svim najznačajnijim evropskim metropolama, Minhenom, Budimpeštom, Bečom, Cirihom, Pragom, Solunom, Kijevom, Moskvom - ističu u „Železnicama Srbije”.

Povlastice se pre svega odnose na „Interrejl” voznu kartu, najpopularniju među mladima, koja omogućava neograničeni broj putovanja u određenom periodu evropskim prugama. Pored toga, popularne su još i povlastice: „Reil plus”, „Reil plus Euro 26”, „Siti star”, „Balkanfleksipas”, „Minhen specijal”, „Beč specijal” i druge.

Kada je avio-prevoz u pitanju, procene su da će prestonički aerodrom Srbije imati naredne godine najveći porast obima saobraćaja u Evropi. To i ne čudi s obzirom na to da su samo u proteklih nekoliko meseci mnoge evropske kompanije počele da lete ili će dogodine leteti iz Beograda. Od 1. februara je tako moguće za svega 58 evra otputovati do Beča i nazad niskotarifnom kompanijom „Niki”, ali ne treba zanemariti ni povoljne ponude mađarskog „Maleva” od 99 evra do Amsterdama, Berlina, Londona uz presedanje u Budimpešti. Važno je ipak znati da je najjeftinije karte moguće nabaviti ukoliko se let rezerviše što ranije, što može da se uradi preko sajtova kompanija.

Što se samog smeštaja u evropskim metropolama tiče, poznavaoci kažu da su cene hotela u Evropi u padu, mada one za građane Srbije i dalje mogu delovati prilično visoke. Naravno, najjeftinije će proći oni koji se odluče za manje luksuzan hotel, ali ono što je takođe bitno je i udaljenost objekta od centra grada. Noćenje u hotelu sa tri zvezdice u Rimu može da se nađe i za 35 evra mada se radi o hotelima koji su na periferiji grada, dok je najniža cena noćenja u onima u centru od 60 evra. Nešto luksuzniji smeštaj sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice košta od 80 evra.
Svakako treba naglasiti da će najjeftinije proći oni koji dobro pregledaju ponudu hotela, a internet sajt hotels.com može da bude dobar vodič. Da bi se rezervisao hotel putem interneta, mora da se plaćati karticom unapred.

Avio-prevoz

Beograd-Beč 58
Beograd-Budimpešta 99
Beograd-Budimpešta-Berlin 99
Beograd-Budimpešta-London 99
Beograd-Atina 176
Beograd-Pariz 196
Beograd-Rim 195
Niš-Bolonja 45
*cene su u evrima, važe za povratne karte

Autobuski prevoz

Beč 72
Cirih 138
Pariz 135
Prag 62
Milano 94
Berlin 152
Napomena: cene su u evrima, važe za povratne karte

Noćenje u hostelu

Grad cena noćenja
Budimpešta 5,5
Prag 5,5
Berlin 15
Amsterdam 20
Pariz 14 evra
Beč 12
cene su u evrima

Noćenje u hotelu

Grad hotel*** hotel****
Rim 35-60 80-180
Beč 50-60 60-120
London 70 100
Pariz 110 160-300
Barselona 60 120
Prag 40 90
Berlin 50 100
Napomena: cene su u evrima za jedno noćenje

Prevoz železnicom

Grad - cena
Minhen 142
Beč 70
Prag 155
Budimpešta 26
Bratislava 85
Moskva 180
Bukurešt 48
Sofija 41
Istanbul 97
Skoplje 33
Solun 68
Venecija 108
Cirih 239
*cene su u evrima, važe za povratne karte, odnose se na putovanje iz Beograda

[Slika: putovanja-nova-godina-2010-evropa.jpg]

Zajednička izjava ministara

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, Ivan Brajović, Gordana Jankulovska i Ivica Dačić, uputili su juče zajedničku čestitku svojim građanima povodom stupanja na snagu odluke o viznoj liberalizaciji.
„Ispunjavanjem uslova Evropske unije koji se odnose na kontrolu granica, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje spoljnih odnosa i poštovanje osnovnih prava i sloboda građana, potvrdili smo jasnu pripadnost i određenje naših država prema evropskim integracijama”, ističe se u čestitki. „Ukidanjem viza našim građanima je vraćeno pravo koje pripada ostalim građanima Evropske unije, omogućena sloboda kretanja i pripadanja evropskoj porodici. Očekujemo da u što kraćem roku i građani Bosne i Hercegovine i Republike Albanije, takođe dobiju podršku Evropske unije u procesu liberalizacije viznog režima, i u tom smislu nudimo svu stručnu podršku”, kaže se u saopštenju.

Ministri navode da uvođenje bezviznog režima koji 19. decembra stupa na snagu, smatraju snažnim podstrekom u približavanju zapadnog Balkana Evropskoj uniji i potvrđuju rešenost da nastave sa razvojem svih vidova saradnje u regionu, „u duhu dobrosusedskih odnosa, međusobnog uvažavanja i zajedničke odgovornosti za punu bezbednost naših građana”. Cena osiguranja

Cene zdravstvenog osiguranja za putovanje u zemlje „belog šengena” zavise od toga koliko se u njima ostaje, ali i od svrhe putovanja.
Tako osiguranje za put od 15 dana za jednu osobu može iznositi od 884 do 2.650 dinara. „Cene zdravstvenog osiguranja su za maksimalno pokriće lekarske intervencije u vrednosti do 30.000 evra i zavise od više stavki. Koliko će dugo osoba koja putuje ostati na putu, koliko godina ima, ali i sa kojim ciljem ide na putovanje”, navode u osiguravajućoj agenciji „Wiener stadtische”. Što se tiče osiguranja motornih vozila, cene je univerzalna. Svi koji putuju u inostranstvo moraju da izvade zeleni karton koji košta 1.000 dinara. D. M.

Primer - put od 15 dana

osiguranik cena
odrasle osobe (od 18 do 70 godina) 1.767 dinara
deca (do 17 godina) 884 dinara
porodični paket (dvoje odraslih i dva deteta) 3.976 dinara
*Ako se bave sportom cene su za 50 odsto više, a cenovnik
je iz agencije „Wiener stadtische”


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:52 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: