Jučerašnje graditeljstvo i urbanizam Beograda

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Jučerašnje graditeljstvo i urbanizam Beograda
Архитектури се може прићи са разних становишта: социолошког, техничког, историјско-уметничког. Са сваког од ових становишта могу се постављати одређена питања и тржити одговори. Архитектура, међутим, од случаја до случаја, од објекта до објекта, не пружа истраживачу подједнако занимљиве одговоре на свако од ових питања. Има објеката који се могу сматрати симболима одређених друштвених појава, па чак и сложених друштвених ситуација, а који су сасвим незанимљиви са становишта техничког развоја или не представљају уметничка дела. Има техничких проналазака, читавих структуралних система, на чију појаву нису утицали тренутни друштвени односи и чији је развој текао изван света уметности. Најзад, има уметничких дела која су подједнако могла настати у различитим друштвеним системима и која су изведена најпримитивнијим техничким средствима.

Свеукупни поглед на архитектуру, толико пожељан и толико савремен, изгледа стога као далеки идеал, као сан. У стварности мора се изабрати примарно становиште у истраживању одређеног низа архитектонских дела, оних дела која творе једну врсту, и тако изабраним циљевима морају се прилагодити истраживачки методи.
У овом раду пришло се истраживању појаве и развоја српског модернистичког покрета са становишта историје уметности. Циљеви истраживања били су: утврђивање особина новог метода у пројектовању архитектонских облика, утврђивање њихових извора у друштвеној и културној средини и начина на који су они средини представљани, на који их је средина прихватила. По садржају истраживања, као и по методу, рад је тежио да се уклопи у широку породицу прегледа архитектуре 19. и 20. века где истакнуто место заузима „Историја модерне архитектуре“ Леонарда Беневола.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kvalitet vode za piće na teritoriji Beograda Maja 0 3,576 08-02-2012 10:45 AM
zadnja poruka: Maja
  Barokna arhitektura Beograda Dzemala 0 2,935 16-05-2010 06:13 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Barokna arhitektura Beograda VS1 1 9,955 17-04-2010 04:36 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: