Jevrejstvo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Jevrejstvo
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, sociologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


....U svakom slučaju trenutno ću dati primat monoteističkim religijama.One predstavljaju verovanje u jednog boga.Nazivaju se i "otkrivene religije" jer su ih utemeljili proroci kojima se "otkrio", "pokazao" bog tj. rekao im svoju istinu.Nazivaju se i soterološke (soter - spasilac, izbavitelj naroda) jer se veruje u iskupljenje i spasenje na nekom "drugom svetu" u koji se veruje.
Zajedničko za monoteističke religije je i to što uče o postojanju "kraja sveta", pa ih nazivamo i eshatološke (eshaton - [grčki], ono krajnje).
Dele se na:

-Hrišćanstvo
-Budizam
-Jevrejstvo
-Islam
.....Drugi savez bog je sklopio sa Avramom (10-to koleno od Noja). Prema legendi bog se javio Avramu posle smrti njegovog oca i rekao mu da sa porodicom i stadom krene iz Harana u Kanan.Tom prilikom bog je obećao Avramu da će njegovo potomstvo biti "jedini izabrani narod".A za raspoznavanje Avramovih potomaka od ostalih ljudi, bog je odredio obrezivanje muške dece, sedam dana posle rodjenja. Avram je imao sina Isaka, a Isak blizance Jakova i Esav.Esav je bio snažan i dobar lovac, a Jakov slab fizički i vezan za majku i kućne poslove.Jednog dana stari i obnevideli Isak zažele meso divljači i posla Esava u lov, za to vreme Jakov se preobukao u Esava i uz pomoć majke uspeo da prevari oca.Otac je, pošto se najeo i napio izrekao neopoziv blagoslov sinu, donosiocu hrane, da mu bude naslednik.Kad se vratio iz lova Esav je bezuspešno pokušavao da promeni očevu odluku.Medjutim Jakov se uplašio osvete i po nagovoru majke odlazi u Hanan i stupa u službu kod svog ujaka.Posle 21 godine odluči da se ponovo vrati.....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:18 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Jevrejstvo - Dzemala - 17-06-2010 07:18 PM

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Jevrejstvo VS1 0 1,510 18-02-2012 02:10 AM
zadnja poruka: VS1
  Maturski rad-Jevrejstvo Dzemala 0 2,089 17-06-2010 09:08 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jevrejstvo sociologija-(v2) Dzemala 0 2,185 17-06-2010 07:17 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jevrejstvo - sociologija Dzemala 0 2,880 17-06-2010 07:16 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: