Jeftini automobili iz Engleske

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
Jeftini automobili iz Engleske
Pojedinci u Srbiji otkrili su način da veoma brzo i lako dođu do jeftinog, a dobrog automobila. Reč je o kupovini polovnih automobila u Engleskoj, gde su cene mnogo niže nego u Srbiji * Isplati se i kupovina polovnjaka iz Nemačke.

[Slika: auto-v.jpg]

Naime, pošto je i tu zemlju pogodila ekonomska kriza, pale su cene polovnih automobila jer je tržište, zbog volana koji je sa desne strane, suženo. Tu uskaču državljani Srbije na radu u Engleskoj i takve automobile dovoze u Srbiju.
Svoju uslugu naplaćuju 800 do 1.000 evra, a vlasnik „engleza“, čak i sa troškovima carine, PDV-a i prebacivanja volana sa desne na levu stranu, prođe po nekoliko hiljada evra jeftinije nego da je isti automobil kupio u Srbiji.

Darko Marinković iz Beograda počeo je tim poslom da se bavi pre šest meseci.
- U početku sam dovozio automobile samo rođacima i bliskim prijateljima, a sad su mnogi čuli za to, pa imam mnogo više narudžbina nego što mogu da odradim. Dovozim jedan do dva automobila nedeljno, a do Srbije treba mi 24 sata vožnje. Svoju uslugu naplaćujem oko 900 evra - kaže Marinković, dodajući da se najviše kupuju „pežo“, „pasat“, „bora“ i „opel“, koji se tamo zove „voksol“.
Takva kupovina je, prema njegovim rečima, sigurnija od kupovine istog automobila u Srbiji jer u Engleskoj svi automobili imaju knjižice u kojima su podaci o servisima, a na oglasima su sve informacije 100 odsto tačne. Inače, u Srbiju je dozvoljen uvoz automobila sa volanom sa desne strane, naravno, ukoliko imaju motor „evro 3“.
Kako sistem funkcioniše? Potencijalni kupac nađe na nekom od engleskih internet sajtova oglase sa polovnim automobilima, odabere neki i javi Marinkoviću detalje. Marinković prvo nazove telefonom prodavca, onda ode kod njega, kupi automobil i doveze ga na kućna vrata kupca. Novi vlasnik mu po predaji vozila plati 800 evra i iznos za carinu i PDV. Još mu preostaje da ode kod mehaničara da prebaci volan na desnu stranu, što ga košta 1.000 do 1.500 evra.
- Poslednji automobil koji sam dovezao bio je „pežo 407“, iz 2002. godine. Koštao je 2.400 evra, bio je u odličnom stanju i imao ful opremu. Kupca iz Kragujevca je sa svim troškovima izašao 8.000 evra, a kod nas bi ga platio 10.500 evra ili više - kaže naš sagovornik.
Prebacivanje volana na desnu stranu je, prema rečima automehaničara, posao od oko četiri-pet dana.
- U principu, ima dosta posla. Treba zameniti oko 30 stavki, počevši od letve volana, motora brisača, table sa vazdušnim jastucima, instalacija... Zato bi vlasnik takvog automobila, pre dolaska kod majstora, trebalo da obezbedi sve te delove, ali da budu polovni - kaže automehaničar iz Beograda Vladimir Tubić.
Isplati se i kupovina polovnjaka iz Nemačke. Cene su takođe dosta pale, ali su ipak za oko 1.000 do 1.500 evra više nego u Engleskoj za isti model automobila. „Pežoi“ stari šest godina koštaju između 3.500 i 5.000 evra, „opeli“ su od 2.500 evra, a „folksvageni“ od 2.900 evra pa naviše.
Izvor: Alo!
01:52 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Punto dizel iz Kragujevca od juna Jovica 0 3,044 23-05-2009 05:04 PM
zadnja poruka: Jovica

Skoči na forum: