Jedan dan sa menadzerom

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Jedan dan sa menadzerom
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz menadžmenta.

Voda je hemijsko jedinjenje kiseonika i vodonika. Hemijska formula vode je H2O. Voda je supstanca bez mirisa, ukusa i boje. Temperatura mržnjenja vode je 0 °C, a temperatura ključanja je 100 °C. Čvrsto agregatno stanje se zove led, a gasovito para.
Pre više hiljada godina rana ljudska plemena su lutala tražeći pogodno mesto gde bi se mogli nastaniti. Prvi i osnovni uslov da se neko mesto odabere za osnovno stanište tih plemena bio je prisustvo vode, reke ili jezera. Prve civilizacije su nastale u blizini velikih reka kao što su Eufrat i Tigar, potom i Egiptu uz reku Nil.
Osnovne fizičke osobine vode su:
- boja
- mutnoća (izgled)
- miris
- ukus
- temperatura.
Čista voda je bezbojna. Može imati i neke nijanse (zelenkastoplavu), što je posledica rastvorenih organskih i neorganskih materija u njoj.
Mutnoća vode opisuje se sledećim ocenama: bistra, slaboopalescirajuća, opalescirajuća, malo mutna, mutna, vrlo mutna. Vode u potocima i rekama mogu biti mutnije u periodu kiša i topljenja snega. Mutna voda se ne sme koristiti za piće. Takvu vodu treba pre upotrebe izbistriti, a potom dezinfikovati. Po pravilu čista voda je bistra.
Voda je tečnost bez mirisa i ukusa koja je prisutna skoro svuda: u okeanima, morima, rijekama, jezerima, gasovita u oblacima, zamrznuta u glečerima ili u velikim podzemnim bazenima ispod krčnjačkih stena.
Ovu vodu neprestano koristi živi svijet koji bez nje ne može da živi. Ljudsko tijelo čini 72 odsto vode, pri čemu ono stalno unosi i izbacuje nove količine. Voda je presudna za metabolizam u organizmu, pošto omogućuje varenje i kasnije rastvaranje hrane u ćelijama, ali i čišćenje ćelija od otpada. Smatra se da bi svakog dana u telo trebalo uneti oko osam čaša vode, ali to nije naučno potkrepljeno pošto mnogi ljudi piju znatno manje vode.
Kako bi zadovoljila svoje ogromne potrebe za vodom, ljudska civilizacija vodu crpe ispod zemlje, iz reka, ili iz mora, a potom je vodovodima dovodi u gradove, do stanova i česmi. Sva voda, hemijski posmatrana sačinjena je od istog molekula N2O. Ovo nam govori da je voda sastavljena od dva atoma vodonika (N) i jednog atoma kiseonika (O). Električne karakteristike i prostorni izgled ovog molekula su zaista specifične, pa određuju mnoge od dobro poznatih osobina vode.
Razlog zbog koga se pominje vode jeste što će u nastavku rada, biće razmatrano konkretno preduzeće koje se bavi proizvodnjom vode kao i predstavljen jedan radni dan menadžera u tom preduzeću.

Oblast privrede - delatnost

Današnje akcionarsko društvo “Planinka” iz Kuršumlije bavi se turizmom i ugostiteljstvom, medicinskom rehabilitacijom i proizvodnjom. Kao takvo predstavlja dosta dobro organizovano preduzeće po svim segmentima organizacije. Smatra se da je AD “Planinka” jedno od bolje organizovanih preduzeća u regionu koji pokriva “Regionalna privredna komora Niš-a. Kada je u pitanju turizam ovo preduzeće je isto od bolje organizovanih u Srbiji.
AD “Planinka” je osnovano kao društveno preduzeće 9. januara 1964.godine. U toku svog dugogodišnjeg uspešnog razvoja menjalo je naziv tri puta a 28.12.1999. godine je registrovano i upisano kod Privrednog suda u Nišu kao akcionarsko društvo. Osnivač ovog preduzeća bila je Skupština Opštine a nastalo je spajanjem ugostiteljskog preduzeća “UGOSTITELjSTVO, KURŠUMLIJSKA BANjA” koja je objedinjavala KURŠUMLIJASKU, PROLOM I LUKOVSKU BANjU. Cilj osnivanja je bio da se iskoriste prirodni resursi za razvoj turizma kojima je Opština raspolagala posebno potencijalom termo-mineralnih izvora u tri banje. Novonastalo preduzeće je dobilo naziv Banjsko turističko preduzeće “Kuršumlija” a prilikom osnivanja je proglašeno za nosioca razvoja turizma u Opštini i sve do 1974. godine je objedinjavalo taj razvoj. Kada se iz njega izdvojila Kuršumlijska banja, preduzeće je počelo rad sa veoma skromnim sredstvima i 56 radnika vrlo loše kvalifikacije.
Preduzeću AD “Planinka” je uredbom Vlade Republike Srbije dat na upravljanje i zaštitu prirodni spomenik Đavolja Varoš o kome se ono brine. Organizaciona struktura AD “Planinka” se sastoji iz šest sektora:
- Prolom voda,
- Prolom banja,
- Lukovska banja,
- Fabrika tepiha,
- Gradsko ugostiteljstvo,
- Stručne službe.
U neposrednoj blizini hotelskog kompleksa Prolom Banje, okružen netaknutom prirodom, nalazi se novi pogon za flaširanje Prolom vode. Sa dubine od 220 metara, najsavremenijom opremom, bez ikakvih tehnoloških procesa, vrši se flaširanje Prolom vode u ambalažu od 1,5 i 0,5 litara, tako da ona do kupca stiže zadržavajući svoje izvorne karakteristike.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:21 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Jedna nedelja sa glavnim menadžerom - Menadžer preduzeća Bristol Milenijum plast Dzemala 0 2,055 12-04-2011 10:03 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jedna nedelja sa glavnim menadžerom - Menader preduzeća Plima pek Dzemala 0 2,063 12-04-2011 10:02 PM
zadnja poruka: Dzemala
  7 dana sa menadžerom - prvi rad Dzemala 0 3,943 12-04-2011 09:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  7 dana sa menadžerom - drugi rad Dzemala 0 4,314 12-04-2011 09:45 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jedan dan sa menadzerom3 zekan 0 1,915 09-09-2010 02:41 PM
zadnja poruka: zekan

Skoči na forum: