Izgradnja termoelektrane Stanari

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,087
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Izgradnja termoelektrane Stanari
UVOD – Obnova rudnika Stanari

Tokom rata rudnik je radio sa jednom trećinom kapaciteta i proizvodio je manje od 200.000 tona uglja godišnje. Ni poslije 1995. godine stvari nisu krenule nabolje. Depresija koja je pogodila rudnik Stanari odražavala se na cio region. S obzirom na dugove trećim stranama koji su se neprestano gomilali, rudnik je počeo da tone u stečaj. Prema platnom bilansu iz 2003. godine rudnik je imao 8,8 miliona KM gubitaka, koji su već slijedeće godine narasli na 10,9 miliona KM.

U suštini, ovo sumorno stanje rudnika u Stanarima odražavalo je dublju boljku koja je zahvatila rudnike uglja širom Bosne. Riječ je o sektoru koji se u cjelini "odlikovao visokim proizvodnim troškovima i prevelikom zaposlenošću, koja je znatno prevazilazila komercijalne norme", napisao je jedan analitičar. Proizvodnja uglja u Bosni drastično je opala tokom rata. Godine 1990. ukupna proizvodnja iznosila je 18 miliona tona. Godine 2004, proizvodnja nije prelazila 8,3 miliona tona. Svjetska banka je procijenila da bi bosanska industrija uglja, da bi postala konkurentna, trebalo da smanji broj zaposlenih sa 15.000 na tri hiljade rudara.

Sadržaj

UVOD – Obnova rudnika Stanari 3
1 Razvoj projekta TE 4
1.1 Tehnološki koncept 9
2 Ekonomski uticaji i zaštita životne sredine 10
ZAKLJUČAK – uslovi i opravdanost izgradnje TE Stanari 12
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:47 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: