Izgrađivanje i unapređenje partnerskih odnosa subjekata bezbednosti sa građanima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Izgrađivanje i unapređenje partnerskih odnosa subjekata bezbednosti sa građanima
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD
Odnosi policije i javnosti oduvek su opterećeni izvesnim nepoverenjem, a u pogledu određenih delova javnosti i netrpeljivošću, jer je ona specifičan državni organ koji primenjuje fizičku prinudu i propise kojima se ograničavaju prava i slobode građana, kao i usled izvesnih pogrešnih predstava i stereotipa, kao i stvarnih zloupotreba određenih policija, njihovih neadekvatnih reakcija u konfliktnim situacijama i dr.

Čak i u Britaniji, zemlji u kojoj je policija simbol moralnih vrednosti i neodvojivi deo nacionalne mitologije, njeni počeci nisu bili nimalo laki, a putevi njenog prihvatanja od strane većine stanovništva bili su tegobni i nikako jednosmerni. Na samom svom nastanku koji je bio skopčan s brojnim otporima i neprijateljstvom, pre svega od strane radničke klase i to njenih siromašnijih delova, policija se našla u središtu tada veoma zaoštrenog socijalnog, po svojoj suštini klasnog, konflikta, braneći interese vladajuće klase nasuprot većini ostalog stanovništva, pri čemu je njeno delovanje bilo praćeno nesposobnošću, brutalnošću i korupcijom.

Britanska policija je tada bila otvoreno oruđe u rukama vladajuće klase. Tokom društvenog razvoja dolazi do smanjenja socijalnih napetosti i pacifikacije društvenih odnosa, klasni konflikt se institucionalizuje, budući da se radnička klasa politički organizuje, i inkorporira u višestranački politički sistem. Tako se stvaraju uslovi da policija dobije legitimitet i da se, istina samo delimično, depolitizuje.

No, u svakom slučaju, bar kada je reč o Velikoj Britaniji, moderna policija je sto godina po formiranju, odnosno početkom dvadesetog veka, od institucije koju je većina mrzela i koje se plašila, postala otelovljenje bezličnog autoriteta ograničenog pravilima, koji primenjuje zakone donete na demokratski način u ime i u interesu ne jedne ili druge parcijalne grupe, nego većine društva, po strogo utvrđenoj zakonskoj proceduri.

Sadržaj

UVOD
1.1 Odnos policije i javnosti 2
1.2 Društveno-politički okviri odnosa policije i javnosti 3
1.3 Osobine subjekata bezbednosti od zančaja za odnose sa građanima 8
1.4 Osobine bezbednosne funkcije od značaja za odnose sa javnošću 10
ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 22


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:21 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Međusobna povezanost odnosa sa javnošću, medija i marketinga derrick 0 2,552 10-02-2014 01:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Planiranje odnosa sa javnošću hotelskog preduzeća derrick 0 1,987 12-01-2013 11:08 AM
zadnja poruka: derrick
  Interpersonalna komunikacija- uspostavljanje i razvoj odnosa Dzemala 0 2,543 14-08-2011 11:22 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Razvoj dugoročnih odnosa sa potrošačima Dzemala 0 2,353 08-04-2011 02:26 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Marketing odnosa sa potrosačima Vesnica 2 3,001 01-11-2010 11:12 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: