Izazovi, rizici i pretnje bezbednosti republike Srbije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Izazovi, rizici i pretnje bezbednosti republike Srbije
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD
Utvrđivanje, opisivanje i analiziranje zamisli i sistema daju nam neophodne činioce i elemente – referentne objekte i njihove određujuće vrednosti i karakteristike – neophodne za pojmovno određivanje izazova, rizik i pretnji kao i kriterijume na osnovu kojih će se lakše i preciznije utvrditi razlike među njima i izbeći međusobno izjednačavanje i istovrsnost.

Nesumnjivo je da se proces preoblikovanja duboko ukorenio u zamisao o međunarodnoj bezbednosti olakšavajući, sa svojim brojnim prvacima, razmišljanjima i školama da se utvrde brojni objekti bezbednosti. Da više nije samo reč o “dugovečnom” objektu – državi, već da se tu uspostavljaju brojni drugi objekti – od svetskog društva kao jednog i univerzalnog, preko brojnih međunarodnih organizacija, država i nacija do najbrojnijih objekata međunarodne bezbednosti u liku pojedinca.

Njihovom brojnošću, ali i njihovim, ponaosob, karakterističnim vrednostima čije ugrožavanje ili poništenje može dovesti do njihovog nestanka proširuju se neophodni činioci za valjano i potpuno pojmovno određivanje izazova, rizika i pretnji. Sistem međunarodne bezbednosti čine svi ti objekti međunaraodne bezbednosti i njihove vrednosti, te predstavljaju mesto, polje, iz koga i u kome se stvaraju brojne zamisli i iz koga izviru, ali i u kome se manifestuju i ispoljavaju brojni bezbednosni izazovi, rizici i pretnje.

Bezbedonosni izazovi su interaktivni skup temeljnih obeležja i procesa (determinanti, komponenti i činilaca) koji u sebi sadrže latentne opasnosti po bezbednost. Bezbednosni izazovi su rodno mesto bezbednosnih rizika i pretnji. Bezbednosni rizici su interaktivni skup situacionih obeležja i procesa (determinantni, komponenti i činilaca) koji u sebi sadrže potencijalne uzroke i povode za ugrožavanje bezbednosti. Bezbedonosne pretnje su interaktivni skup situacionih obeležja i procesa (determinanti, komponenti i činilaca) koji neposredno ugrožavaju bezbednost. Kada je reč o klasifikaciji bezbedonosnih izazova, rizika i pretnji, njena nemogućnosti proizilazi odnosno uslovljena je: teškoćom merenja izvora, uzroka, sadržaja, smera, intenziteta, zahvata i dosega dejstva bezbedonosnih izazova, rizika i pretnji, visokom zavisnošću od determinanti, komponenti i činilaca bezbednosti, bazičnom i situacionom promenljivošću i progresijom i nejednakom posredovanošću.

Sadržaj

UVOD
1.1 Izazovi, rizici i pretnje bezbednosti 5
1.1.1 Vojni izazovi, rizici i pretnje 5
1.1.2 Nevojni izazovi, rizici i pretnje 6
1.1.3 Nacionalna ekonomija i nacionalna bezbednost 8
1.2 Relevantne institucije odgovorne za međunarodnu bezbednost 10
1.3 Idejno rešenje međunarodne bezbednosti 13
1.4 Pojam rizika, izazova i pretnji bezbednosti 20
1.5 Bezbednosni izazovi, rizici i pretnje Republici Srbiji 26
ZAKLJUČAK 29
LITERATURA 32


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:42 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad derrick 0 2,023 04-08-2013 12:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 2,142 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Komunikacije sa javnošću u međunarodnoj pošti Srbije - master rad derrick 0 1,498 03-08-2013 06:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Mere zaštite bezbednosti učenika na ekskurzijama i proslavama derrick 0 1,479 03-08-2013 06:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Primena bolonjskih principa u obrazovnom sistemu Srbije derrick 0 1,107 03-08-2013 06:32 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: