Iskaz svedoka 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Iskaz svedoka 2
УВОД

Према законској дефиницији, сведок је лице за које је вероватно да ће моћи да даје обавештења о кривичном делу и учиниоцу и о другим важним околностима. Прецизније речено, сведок је лице које је својим чулима непосредно опажало одређене чињенице, или о њима посредно сазнало, које су у вези са извршеним кривичним делом или учиниоцен у које на позив кривичног суда о њима говоре .
Другим речима, сведочење као доказ представља исказ одређеног лица, сведока о чињеничама које су важне за расветљење и решење одређене кривичне ствари. Исказ садржи одрећена обавештења о чињеницама и околностима до којих се дошло путем непосредног или посредног сазнања. Непосредно значи да су обавештења стечена властитим опажањем, а посредо да су пренесена казивањем или помоћу других средстава.

Исказ сведока представља једно од најстаријих и веома често коришћених доказних средстава, због тога што је веома мали број кривичних дела извршених без присуства трећег лица, а још је мањи број окривљених о којима неко лице не може изнети податке из њиховог живота. Међутим, исказ сведока је доказно средство које је доста несигурно, јер је извор информација човек као свесно биће.

Садржај

УВОД 3
ПОЈАМ СВЕДОКА 4
ДУЖНОСТИ И ПРАВА СВЕДОКА 5
СВЕДОЧЕЊЕ 6
ИСКАЗ СВЕДОКА 7
ЗАКЉУЧАК 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:44 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: