Investicioni portfolio banaka

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Investicioni portfolio banaka
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

УВОД

Инвестиције су најважнији чинилац економског раста, развоја и укупног благостања једне банке. Обим инвестиција банака, извора из којих се формирају, економске структуре, а посебно од ефикасности њихове употребе најнепосредније зависи темпо раста друштвеног производа и националног дохотка, њихов апсолутни ниво, као и њихова агрегатна величина пер капита.
Економски раст и развој сваког друштва зависи од количине расположиве акумулације формиране из текуће расподеле националног дохотка, од допунске акумулације из иностранства, као и од висине амортизације намењене улагањима у проширење постојећих или изградњу нових производних капацитета, односно у креирање економских активности.
Процес развоја једне привреде темељи се на могућности формирања средстава из којих се инвестира у поједине привредне организације, односно њихове објекте, опрему и обртна средства.
На самом почетку треба направити разлику између инвестиција банака и акумулације. Инвестиције обухватају сва издвајања из годишње производње у сврху улагања, док акумулација представља део друштвеног производа односно новостворене вредности тј националног дохотка, који се користи да би се уложило у сврху проширења производње тј. да би се обезбедили материјални фактори производње.
Могућност улагања претпоставља постојање акумулације, тј. створених и одвојених средстава из којих се може подмирити проста и проширена репродукција средстава. Овде се ради о зависности између акумулације, која је настала унутар националног дохотка, и инвестиција банака.
Претпоставимо да развој привреде једне нације зависи о могућности стварања већег или мањег националног дохотка, а тиме и о могућностима за акумулацију, која обезбеђује улагања у постојећа и нова средства. По Карл Марксу акумулације су основа економског раста и стварања друштвеног богатства.Оно што карактерише инвестиције јест кориштење и извора који премашују новостворену вредност, као и остваривање проширене репродукције без акумулације.
Иако постоји функционална веза између инвестиција банака и акумулације, оно што их разликује јест то што код инвестиционе потрошње основна питања се односе на обим и структуру као и економске ефекте инвестиција банака, док је код акумулација тежиште на генераторима и методама формирања средстава за проширење материјалне основе привређивања.
Да бисмо боље разумели инвестиције банака потребно је да схватимо улогу и значај инвестиција банака, данашњу инвестициону политику као и размештај инвестиционих објеката у простору.

САДРЖАЈ

УВОД
1 Инвестициони портфолио банака 3
1.1 Планирање инвестиционих одлука 4
1.2 Инвестиције банака и привредни развој 6
2 Инвестициона политика банака 6
2.1 Карактеристике инвестиционог портфолија банака 6
2.2 Анализа инвестиционих пројеката 7
3 Оцена инвестионог пројекта банака 8
3.1 Управљање инвестиционим портфолијом банке 8
3.2 Стратегија улагања у хартије од вредности 9
ЗАКЉУЧАК 10
ЛИТЕРАТУРА 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:57 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Investicioni portfolio banaka - Maja - 02-02-2012 03:57 PM

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Investicioni fondovi u Srbiji Vesnica 0 2,911 11-05-2010 05:44 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Investicioni fondovi Vesnica 0 2,656 10-05-2010 10:58 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Novac kao specificna roba banaka Vesnica 0 2,346 10-05-2010 10:16 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Privatizacija banaka derrick 0 2,772 23-03-2010 11:39 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: