Internet provajderi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Internet provajderi
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike.

U našoj zemlji postoji veliki broj internet provajdera,od kojih su najznačajniji:
• EUNet
• SezamPro
• YUBC
• Telefonija
• SC Net
• InfoSky
• Tehnicom Net
• Drenik Net
• Memodata
• Datanet
• PTT
• BITS
• Telekom
• VeratNet
• Tehnograf
• ArkaYU

U ovom seminarskom radu sam obradila prva dva najznačajnija i najkorišćenija internet provajdera,EUNet i SezamPro.

II.EUNet

EUnet je priznati lider na polju Internet komunikacija i provajder koji je prvi započeo sa komercijalnim pružanjem usluga povezivanja na Internet u Srbiji i Crnoj Gori. EUnet Yugoslavia je počeo sa radom 1995. kroz partnerstvo sa kompanijom EUnet International, tada vodećim evropskim Internet operaterom. Od tada EUnet uspostavlja standarde Internet usluga na domaćem tržištu.

POVEZIVANJE

1. EUnetADSL - Broadband Internet


EUnetADSL servisi omogućavaju da se standardna telefonska linija istovremeno koristi za telefoniranje i Internet pristup sa višestruko većom brzinom nego preko uobičajenog dial-in pristupa. Oznaka ADSL potiče od Asymmetric Digital Subscriber Line (Asimetrična Digitalna Pretplatnička Linija), a pojam "asimetričan" znači da je brzina prenosa podataka sa Interneta (download) veća od brzine prenosa podataka ka Internetu (upload).
Servisi su pre svega namenjeni personalnim korisnicima i manjim preduzećima koja nemaju potrebu za stalnom Internet vezom sa garantovanim simetričnim protokom. U zavisnosti od potreba, korisnik može da izabere nivo servisa u okviru paketa:

EUnetADSL Hobby – za personalne korisnike
EUnetADSL Advanced – za mala i srednja preduzeća
EUnetADSL Professional - za mala i srednjia preduzeća uz napredne opcije

Da bi mogli da koristite EUnetADSL servise potrebna je telefonska linija bez dvojnika ili PCM-a, da Telekom Srbije ima tehničkih mogućnosti da po telefonskoj liniji uvede ADSL i da postoji instaliran USB ili Ethernet priključak na računaru.

Za sve korisnike EUnetADSL servisa, EUnet obezbeđuje ADSL modem sa spliterom.

EUnetADSL servisi koncipirani su da svakom korisniku pružaju optimalnu uslugu u zavisnosti od želja i potreba. Na raspolaganju su tri brzine konekcije: 256/64, 512/128, i 768/192 Kbps. Kada korisnik odredi tip servisa i brzinu konekcije u okviru ponude EUnetADSL servisa može da izabere tarifni model i nivo agregacije.

Prednosti
EUnetADSL donosi brojne pogodnosti u korišćenju Interneta, kao i novo i potpunije Internet iskustvo. Kvalitet servisa garantuje i obezbeđuje snažna i pouzdana infrastruktura EUneta, uz uvek dostupan prikaz brzine konekcije i ostvarenog protoka Internet saobaćaja. Efikasne mere zaštite pruža AntiSPAM i AntiVirus zaštita u sklopu EUnet Mail Storage Systema. Za sva pitanja i nedoumice tehnička podrška EUneta je korisnicima na raspolaganju 24x7.
Tarifiranje
Pošto korisnik odredi tip servisa i brzinu konekcije servisa može da izabere nivo agregacije i tarifni model:

Flat tarifa - mesečna pretplata zavisi od izabrane brzine pristupa Internetu i nivoa agregacije. Predviđene su tarife: Flat256, Flat512, Flat768. U okviru Flat tarife na raspolaganju su dva nivoa agregacije: 30:1 i 20:1.

Surf tarifa - mesečna pretplata zavisi od brzine pristupa Internetu i ostvarenog protoka prilikom download-a (od Interneta ka korisniku). Protok ostvaren prilikom upload-a (od korisnika ka Internetu) ne ulazi u obračun mesečne pretplate. Za Korisnike Surf tarife obezbeđen je nivo agregacije 10:1.

2.Personal EUNet

PersonalEUnet omogućava povezivanje našeg ličnog računara, putem modema i telefonske linije ili terminal adaptera i ISDN linije, na Internet. Na taj način moguće je razmenjivati poštu sa poznanicima širom sveta, prenositi datoteke i pretraživati najraznovrsnije Web prezentacije. Ukratko, na raspolaganju je sve što Internet može da pruži.
Servis je prvenstveno namenjen za ličnu upotrebu fizičkih lica.
Da bismo mogli da koristimo PersonalEUnet servis neophodno je da posedujemo računar, modem i telefonsku liniju. Pristup je omogućen bez obzira na operativni sistem pod kojim radimo (Windows XP, Windows ME, Windows 2000, Windows 98/98SE, Windows 95, Windows 3.11, Mac OS, OS/2, Unix...). Dovoljno je da se podesi nekoliko parametara u odgovarajućem softveru za uspostavljanje veze. Svaki standardni model koji se može naći na tržištu ostvariće vezu bez problema.

Korišćenjem PersonalEUnet servisa dobija se pristup svim uobičajenim Internet servisima kao što su Web, Mail, News, Telnet, FTP... Moguć je i rad sa naprednim servisima kroz odgovarajuće aplikacije: InternetPhone, Video conferencing, Internet Radio & TV i sl. Korisnik dobija i svoju jedinstvenu e-mail adresu, kao i poštansko sanduče (mailbox) za elektronsku poštu.

Rezervisan je prostor za ličnu Web prezentaciju kojoj mogu da pristupe svi korisnici


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:10 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Internet aukcije derrick 0 1,664 08-09-2013 01:56 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet kampanja derrick 0 1,504 08-09-2013 01:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Logistički provajderi derrick 0 1,431 08-09-2013 01:49 AM
zadnja poruka: derrick
  Priključivanje na internet Maja 0 1,193 22-08-2012 01:57 PM
zadnja poruka: Maja
  Virtual Internet Banks Maja 0 1,173 22-08-2012 01:48 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: