Internet marketing program- sve za auto -33

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Internet marketing program- sve za auto -33
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz marketinga.

Ukoliko ste zaljubljenik u auto industriju, a da se pri tom se ne bazirate ne samo na tehnički, već i na onaj, u nekim slučajevima često važniji, logistički deo, siguran sam da imate neki opšti presek stanja o automobilskom tržištu kod nas.
Naime postoji grupa proizvođača, koji uz našeg domaćeg proizvoćača Zastavu zauzimaju približno 80 % tržišta. U ovu grupu se ubrajaju ruski VAZ (vozila Lada), WolksVagen A.G. (sa kompanijama “ćerkama”:Audi, Škoda, Seat), Opel, Renault, Peugeot, Fiat, Ford Europe, Mercede Benz, BMW, Citroen. Ukoliko ste vlasnik jednog o pomenutih automobila nikakav problem vam neće predstavljati održavanje vašeg vozila, bilo redovno ili vanredno.
Ukoliko ipak vaše poverenje niste ukazali nekom od ovih proizvođača, i odlučili da vozite automobil neke od relativno ”egzotičnih marki”, i najmanji kvar može predstavljati pravu avanturu. Razlozi za ovo su mnogobojni, najpre karakteristika našeg tržišta, platežne moći, kvaliteta goriva i putne mreže, koji teraju neke od proizvođača da nas zaobilaze u širokom luku. Recimo, i kompanija kakav je Renault, zbog karakteristika našeg goriva svoje dizel motore nije prodavala do pre 2 godine u Srbiji. Svakao važan razlog je i nedostatak partnera u zemlji, jer proizvođači koji prodaju relativno mali brij vozila kod nas nisu zainteresovani za veća ulaganja. Naravno, ima i tu našeg mentaliteta po principu : “Nemac je Nemac”.
Pažljivo posmatrajući ovu situaciju već duži vremenski period došao sam na ideju da kreiram organizaciju koja će za cilj imati to da izalazi u susret vlasnicima automobila koji su nešto ređi na našim ulicama. U prvo vreme u asortiman uvoditi osnovne komponente, a ukoliko se čitav projeka razvije u željenom pravcu, uvesti isloženije komponente vozila. Naravno ne treba ostati ni ravnodušan prema ostalim korisnicima, potruditi se da se ovlada i određenim delom ovog tržišta.

Opis delatnosti organizacije

Celokupna kampanja mora biti osmišljena na takav način da svaki korisnik pri bilo kom načinu susreta sa nekim od elemenata kompanije primi i prihvati sledeće principe:
• Kvalitet
• Sigurnost
• Preciznost
• Sveobuhvatnost
• Efikasnost
• Ekonomičnost

Strategija kompanije će se razvijati u 2 osnovna pravca:

1. Prodaju robe iz sopstvenog asortimana
2. Prodaju roba i usluga iz asortimana drugih kompanija.


1. Prodaja robe iz sopstvenog asortimana

Kao što je već rečeno u uvodnom izlaganju kompanija će se usmeriti za prodaju automobilskih komponenti za ona vozila koja pojedinačno posmatrano ne zauzimaju veći procenat srpkog voznog parka:

http://www.maturskiradovi.net/eshop
11:55 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Inovacije u pozorištu – Internet marketing Narodnog pozorišta u Beogradu derrick 0 2,466 10-02-2014 01:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Uvod u marketing derrick 0 3,003 10-02-2014 12:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Marketing istraživanja derrick 0 2,458 12-09-2013 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Politički marketing 2 derrick 0 2,105 11-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Internet marketing - hr derrick 0 2,659 16-01-2013 02:28 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: