Internet marketing plan - rakija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Internet marketing plan - rakija
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz marketinga.

Prodaja proizvoda putem Interneta kao svetske globalne mreže, kod nas je u punom zamahu. Sve više kompanija, pojedinaca, prodaje i kupuje na ovaj način. U razvijenom svetu se ovaj sistem poslovanja odavno primenjuje, a kod nas, pored najvećih i najjačih naših kompanija, sve više pojedinaca i malih i srednjih preduzeća se opredeljuje za online odn. ovaj vid poslovanja.
Sajt http://www.naj_rakija.com će omogućiti prezentovanje i prodaju raznih vrsta rakija putem Interneta. Na izuzetno lak i brz način, preko sajta se može doći do najkvalitetnijih vrsta rakija sa zapadnih padina planine Divčibara (Rajkovački kraj), koje su proizvedene isključivo prirodnim putem, bez i najmanje agenasa i dodataka (sumpora, šećera....) koje najčešće privatni proizvođači ubacuju pri proizvodnji. Celokupna proizvodnja rakije pripada porodici Petrašević koja već vekovima proizvodi hiljade i hiljade litara najkvalitetnije rakije i to: šljivovice, komovice, kajsijevače, jabukovace, kruškovače..... i naravno prepečenice.
Prodaja rakija na internetu je izuzetno atraktivna poslednjih godina. I pored toga na domaćem internetu ne postoji prava konkurencija. Uspeh sajta i mogućnost rasta zavisi isključivo od koncepta nasupa, jedinstvenosti ponude i pre svega, kvaliteta proizvoda.
Iz ovih, a i mnogih drugih razloga koji će tokom rada biti predstavljeni sam video šansu za ovaj projekat, i ne sumljivo je da će on imati velikog uspeha u realizaciji.

OPIS (DELATNOSTI) ORGANIZACIJE

Ovaj projekat je predviđen da bude sajt jednog velikog privatnog proizvođača rakije sa zapadnih padina Planine Divčibare, porodice Petrašević iz Rajkovića, koja se vekovima bavi proizvodnjom najkvalitetnijih rakija po sopstvenim receptima, sto posto prirodnim putem. Naš cilj je da stvorimo jak brend pod nazivom „Rajkovački melem“, koji će biti dostupan svim zainteresovanim kupcima širom zemnje. Mi kroz ovaj projekat želimo da omogućimo svim ljudim, bez obzira gde se nalaze da vide, da se informišu, i da kupe naše proizvode, a da ne izađu iz svoje kuće. To je jedna privilegija modernoga sveta, koja našim ljudima postaje sve poznata, i se prediviđa da će to postati osnovni model poslovanja u veoma bliskoj budućnosti.
Naš sajt prvenstveno nudi:
-Informacije o proizvodima (vrstama rakija, cenama, kvalitetu......)
-Prodaju rakija
-Distribuciju, a za određene količine i kućnu dostavu

Naš sajt je isključivo vezan za tržište Srbije i Crne Gore, a u bliskoj budućnosti ćemo se okrenuti i tržištima Eh Jugoslavije (pre svega tržištu Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Makedonije).

ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA

STATISTIČKA ANALIZA TRŽIŠTA

Na svetskom nivou


Pošto je ovaj projekat namenjen isključivo domaćem tržištu, nećemo analizirati svetsko tržište. Mi imamo za cilj da u ne dalekoj budućnosti (za godinu ipo, dve godine), kada malo ojačamo, krenomu u osvajanja tržišta Eh Jugoslavije (Makedonije, Republike Srpske, Federacija BiH, Hrvatske). Međutim, to je u ovom trenutku nemoguće, pre svega zbog skupe distribucije i poresko - carinskih dažbina koje bi naše proizvode opterećivalo. Iz tog razloga nećemo ulaziti u dublju analizu ovih za nas strateških tržišta.

U Srbiji

U Srbiji postoji veliki broj sajtova koji reklamiraju različite vrste rakija, ali mali broj sajtova omogućava online naručivanje i prodaju rakije.
Sve sajtove koji nude ili prodaju rakije na Internetu možemo podeliti u četiri kategorije:
Pvoj kategorimi pripadaju sajtovi koji reklamiraju rakije različitih proizvođača, ali nemaju mogućnosti online prodaje (primer: sajt opštine Valjevo na adresi http://www.valjevo.org.yu).
Drugoj kategoriji pripadaju sajtovi koji vrše reklamiranje i prodaju velikog broja proizvoda, a između ostalih i rakija (primeri: http://www.yu-oglasi.co.yu, http://www.diskont-ami.co.yu, http://www.yu4you.co.yu....).
Trećoj kategoriji pripadaju sajtovi kompanija i privatnih proizvođača koji proizvode i prodaju alkoholna pića međi kojima i rakije putem Inetrneta (primer: http://www.navip.co.yu, http://www.juzni_banat.co.yu....).
Četvrtoj kategoriji sajtova pripadaju sajtovi koji isključivo prodaju rakiju najboljeg kvaliteta. Analizom domaćeg Internet prostora došao sam do zaključka da ne postoji ni jedan sajt koji vrši online prodaju isključivo rakija. Dakle, jedini sajt ovog tipa je naš sajt na adresi http://www.naj_rakija.co.yu.
Za razliku od ranijih godina kada su kao glavni konkurenti na tržištu rakija bile velike domaće kompanije, danas glavni konkurenti našem projektu su domaći privatni proizvođači alkoholnih pića među kojima i rakija. To su najčešće proizvođači iz Vojvodine (Bačke i Banata) i iz centralne Srbije. Mana svih ovih sajtova je to što nemaju urađen koncept odn. Strategiju nastupa na Internetu, i veoma ih je teško naći na Internetu. Dobrom Internet kampanjom o kojoj će biti reči kasnije, uspećemo veoma brzo da postanemo lider u online prodaji rakija u Srbiji i Crnoj Gori.
Naš sajt će prevashodno biti namenjen tržištu naših većih gradova: Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca....... Prodaja rakija u Srpskim selima je nemoguća, jer ogromna većina seoskih domaćinstava ima bilokakvu proizvodnju rakija koja podmiruje domaće potrebe.

U Valjevu

U Valjevu postoji veliki broj privatnih proizvođača rakija, s tim što ogromna većina proizvodi samo za svoje potrebe, a moguće viškove proizvodnje plasiraju na tržište najčešće preko pijaca. Tako da u Valjevskom kraju ovaj projekat neće imati veću konkurenciju. Jedini sajt koji je prostorno vezan za Valjevo, a pomnje rakije je sajt Skupštine Opštine Valjevo na adresi


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:17 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Inovacije u pozorištu – Internet marketing Narodnog pozorišta u Beogradu derrick 0 2,406 10-02-2014 01:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Marketing plan kompanije Bambi derrick 0 4,264 10-02-2014 01:19 AM
zadnja poruka: derrick
  Optika Milijana - biznis plan derrick 0 3,083 10-02-2014 12:51 AM
zadnja poruka: derrick
  Uvod u marketing derrick 0 2,959 10-02-2014 12:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Marketing istraživanja derrick 0 2,413 12-09-2013 12:31 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: