Informatička pismenost stanovništva u državama bivše Jugoslavije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Informatička pismenost stanovništva u državama bivše Jugoslavije
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Poimanje i uloga pismenosti menjale su se tokom istorije, da bi u zadnjoj deceniji pod uticajem razvoja informaciono-komunikacione tehnologije stekle i neke nove dimenzije. Nekada je pismenost, kao veština, bila potrebna ljudima koji se školuju, otvarala im je put do sticanja znanja, danas je zbog promenjene organizovanosti društva potrebna svima. Pismenost je postala jedno od najvažnijih sredstava za postizanje različitih osobnih ciljeva i za obavljanje uloga u školi, na radnom mestu, u porodicii i u društvu.

Uobičajeno izražavanje značenja jezikom usmerava se prema multimedijalnom izražavanju značenja koje je multiplicirano značenjem i kontekstom slike i teksta.

Regionalna konferencija o informatičkoj pismenosti i konceptu ECDL (European Computer Driving Licence), pokazala je da zemlje na prostoru bivše Jugoslavije, a posebno Srbija, znatno zaostaju za većinom evropskih zemalja u pogledu broja ECDL sertifikovanih građana...

INFORMATIČKA PISMENOST


Razvojem informatičke tehnologije sve se više susrećemo s pojmom informatičke pismenosti koja je osnova za razvoj savremenog društva.

Informatička pismenost (eng. computer literacy) definiše se kao sposobnost korištenja računara i računarskih programa. Informaciona pismenost (eng. information literacy ) predstavlja uviđanje potrebe za informacijom te posedovanje znanja o tome kako naći, proceniti i iskoristiti najbolje i najnovije informacije koje su na raspolaganju kako bi se rešio određeni problem ili donela kakva odluka. Pri tome izvori informacija mogu biti različiti: knjige, časopisi, računara, tv, film ili bilo što drugo. Danas posebnu ulogu kao izvor informacija ima Internet. Informaciona pismenost uključuje:

• Prepoznavanje potrebe za informacijom
• Pronalaženje informacije
• Analiza i vrednovanje informacije
• Korištenje informacije
• Objavljivanje informacije...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 INFORMATIČKA PISMENOST 4
2 INFORMATIČKA PISMENOST STANOVNIŠTVA U DRŽAVAMA BIVŠE JUGOSLAVIJE 6
2.1 Informatička pismenost stanovništva u Srbiji 6
2.2 Informatička pismenost stanovništva u Crnoj Gori 7
2.3 Informatička pismenost stanovništva u BiH 8
2.4 Informatička pismenost stanovništva u Hrvatskoj 10
2.5 Informatička pismenost stanovništva u Sloveniji 12
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
17-02-2011 10:45 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: