Informaciono komunikacione tehnologije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Informaciono komunikacione tehnologije
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike.

Logistika predstavlja proces planiranja, sprovođenja i kontrole: nabavke, održavanja, skladištenja, transporta,, informacija i prodaje sa ciljem njihovog poboljšanja.Uvod u logistički menadžment. Preduzeće kao organizacioni sistem logistike. Mesto logistike u organizacionoj strukturi preduzeća. Resursi logistike u raznim oblastima poslovanja.Karakteristike logistike u pojedinim sektorima biznisa i kanalima prometa. Organizacija strukture logistike. Organizacija funkcionisanja logistike. Logistički menadžment. Logiostika kao segment marketinga i komunikacija. Ekonomika logistike.

FUNKCIJE LOGISTIKE:

Logistika nabavke: nabavka i kontinuitet snabdevanja; normativi zaliha; ABC (pareto) analiza u nabavnoj politici; nabavna politika: pribavljanje nabavnih informacija; opredeljivanje; kupaca;izbor nabavnih cena; izbor optimalnih dobavljača; odnosi sa dobavljačima; modeli i sistemi nabavke; nabavne procedure. Logistika skladištenja: skladište kao pufer; ure enje skladišta; pravila skladišnog poslovanja; tehnologija skladištenja; bezskladišno poslovanje (just-in-time,kanban). Logistika zaliha: vrste zaliha; upravljanje zalihama; planiranje zaliha; analiza obrta; inventarisanje. Ambalaža i pakovanje. Logistika spoljnog i unutrašnjeg transporta: transportni
proces; tehnologija unutrašnjeg transporta; transportni problem; kombinovani transport i transportni lanci. Logistika prodaje: sadržaj i činioci uspešne prodaje; logistika kao realizacija prodaje; logistika kao prodajna promocija preduzeća; uređ enje prodajnog i izložbenog prostora.Gubici i zaštita imovine i biznisa: gubici u biznisu; zaštita biznisa.

PROJEKTOVANJE POSLOVNIH PODUHVATA I AKTIVNOSTI U LOGISTICI:


Procena poslovnih zadataka i potreba za logistikom. Projektovanje organizacije logistike.Projektovanje sredstava logistike. Projektovanje kadra logistike. Projektovanje procedura i aktivnosti logistike; mrežni plan logisti
Informacione i komunikacione tehnologije (ICT) su danas odlučujući faktor u poslovnom, socijalnom i kulturnom životu ljudskog društva koje reflektuje holonsku organizaciju. Svet poslovanja je ogromna holonistička mreža organizacija modeliranih kao mreže ugneždene u uge mreže. IT omogućavaju povećanje sposobnosti napredovanja pojedinih organizacija brzim tempom poslovnog razvoja koji prati i pad troškova poslovanja, a komunikacione tehnologije tor i u proizvodnji i u distribuciji i u eksploataciji skoro svakog proizvoda i usluge. S druge strane, novi i osvremenjeni proizvodi i usluge pojačavaju konkurentsku prednost organizacija koje koriste narastajuće moći ICT-a. Međutim, da bi se ostvarile sve prednosti od IT-a, i da bi se iskoristile njene inovativne primene s jedne strane, i s druge strane, da bi se adekvatno procenila uspešnost ulaganja u ICT infrastrukturu, neophodno je efektivno procenjivati odnos dobivenih vrednosti i ulaganja u ICT infrastrukture primenom odgovarajućih metoda. Danas, na samom početku 21. veka, suočeni smo s fascinantnim stanjem koje su uvele nove tehnologije u sva područja ljudskog delovanja. Intenzivan tehnološki razvoj, eksplozija informacija u svim sektorima privređivanja i posebno razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija, razvoj novih naučnih disciplina i naučne metodologije, izuzetna dinamika promena u sistemima i njihovom okruženju, nisu mogli mimoići ni područje obrazovanja, permanentno obrazovanje, obuku i usavršavanje zaposlenih. infrastruktura obezbeđuje temelje za bilo koju vrstu primene ICT-a u organizacijama, pa se i procene ulaganja u infrastrukturu rade za duže. Može li sadašnja organizaciona struktura ICT-a zasnovana na zastarelim konceptima Sistema zaautomatsku obradu podataka (SAOP) ili Elektronskog računskog centra (ERC) da zadovolji zahteve novih poslovnih funkcija? Odgovor je sigurno ne! Ugnježdena i pritisnuta unutar finansijske, ekonomske, komercijalne pa negde i pravne funkcije, obrađuje podatke, bez uticija pa ni i informacija, o poslovanju preduzeća. Takva ICT funkcija sigurno, ne samo da ne može da zadovolji nove poslovne zahteve i da primeni nove postulate poslovanja, već polako zamire bez podrške top menadžmenta, okrenutog krupnijim problemima. je ravnopravna i samostalna, kao ostale funkcije: proizvodnja, finansijska, komercijalna itd. Sektor je po organizacionoj strukturi, podeljen na dve funkcije:
Razvoj i projektovanje IS sa: Službom za projektovanje i razvoj i Službom za programiranje i aplikativnu podršku. Sistemska, komunikaciona podrška I održavanje sa: Službom za sistemsku i komunikacionu podršku i Službom za održavanje računarskih sistema. Softversko rešenje je uvedeno i prilagođeno, zajedničkim radom dobavljača i IT kadra u Sektoru, u rešenje po meri za preduzeće.Ovakva podela, sa aspekta softverskih rešenja, se u suštini zasniva na podeli koja postoji ukonvencionalnim ERP rešenjima. Konvencionalni ERP je komercijalni softverski paket koji podržavaintegraciju transakciono-orijentisanih podataka i poslovnih procesa kroz celu organizaciju. Takvo rešenje integriše “unutrašnje” znanje organizacije, bez interakcije - razmene znanja sa spoljnim okruženjem: partnerima, dobavljačima, kupcima itd.
Da bi se obezbedila tehnološka vizija i preimućstvo u razvoju i implementaciji IT inicijativa, neophodno je novu funkcionalnu organizaciju prilagoditi sve većoj ekspanziji interneta i web tehnologija. Potrebno je uočiti značaj primene tih tehnologija uposlovnom okruženju. Transformacija konvencionalnog ERP koncepta na ERP. Značaj unapređenja razvoja i održavanja softverskih procesa, primena standarda iz ICT oblasti zahteva formiranje posebnog tima koji će se time baviti.U vreme ekspanzije zahteva za što raznovrsnijim podacima, sve je potrebnije i dobijanje kvalitetnih informacija. Ovu potrebu treba da zadovolji razvoj informacionih sistema i odgovarajućih sistema za upravljanje podacima. Pre razmatranja značaja informacionih sistema, njihove strukture i vrsta, potrebno je da se upoznamo sa nekim osnovnim pojmovima neophodnim za njihovo razumevanje.

Osnovni pojmovi informacionih sistema

INFORMACIONI SISTEM (IS)
• Model realnog organizacionog sistema u kojem deluje.
• Sistem u kojem su elementi međusobno i sistem kao celina sa okruženjem povezani informacinim tokovima.

INFORMATIKA
• Nauka o informacionim sistemima koja se bavi zakonitostima razvoja i funkcionisanja informacionih sistema.
• Vrsta delatnosti koja pokriva radne zadatke u praktičnoj realizaciji i funkcionisanju informacionih sistema.

SISTEM
• Skup povezanih elemenata koji predstavljaju jasno izdvojenu celinu sa određenim ponašanjem, gde je funkcionisanje svakog elementa podređeno ostvarenju zajedničkih ciljeva.

ELEMENTI SISTEMA

-Podsistemi - komponente koje pripadaju sistemu
-Granica - definiše opseg i domašaj sistema

1.Uvod....…………………………………………………………………..............3
2.Osnovni pojmovi informacionih sistema………………………...........................5
3.Struktura informacionog sistema……………………………………………..….7
4.Značaj informacionih sistema za poslovanje…………………………….............9
5.Metode za procenjivanje ICT ulaganja i korisnih efekata…………………........10
6.Razvoj informacionih sistema……………………………………………...........16
7.Pimena informacionih sistema i tehnologije u poslovnim sistemima…………...17
8.Vrste tehnologije primenjene u poslovanju……………………………………...18
9.Pristupi izučavanju informacionih sistema ………………………………….......18 10.Vrste informacionih sistema prema organizacionim nivoima………………....…19
11. Pristupi razvoju informacionih sistema na primeru softvera………………….....20
12.Principi u razvoju informacionih sistema……………………………………...…24
13.Zaključak………………………………………………………………..………...25 14.Literatura………………………………………………………………...…..........26


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
15-06-2010 03:03 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Informacione tehnologije - Računarske mreže derrick 0 1,719 08-02-2014 12:59 AM
zadnja poruka: derrick
  Poslovna upotreba nove tehnologije – pametni telefoni Maja 0 1,369 22-08-2012 01:58 PM
zadnja poruka: Maja
  Wan tehnologije Maja 0 1,465 08-03-2012 03:13 PM
zadnja poruka: Maja
  Seminarski rad - Virtuelni sastanci i tehnologije za podršku sastanaka erik_bananamen 0 1,352 03-05-2011 12:06 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Internet i informacionez tehnologije - Informatika Dzemala 0 1,622 17-04-2011 02:27 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: