Inflacija - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Inflacija - diplomski
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


S pojmom inflacije se susrećemo svakodnevno. Ona je uvek aktuelan fenomen. Inflacija je veoma složena pojava, koju uslovljava veliki broj faktora: eknomskih, socijanih, političkih i psiholoških.

Ukoliko jednom uzme maha, a ne reguje se pravovremeno, veoma je teško kontrolisati, suzbiti i iskoreniti. Inflacija predstavlja veliki problem mnogih zemalja, kako nerazvijenih, tako i razvijenih privreda u svetu.
Borbi protiv inflacije se može pristupita na različite načine, a jedan od njih je monetarna politika centralne banke. Centralna banka je vrhovna monetarna institucija, koja ima na raspolaganju brojne instrumente monetarnog regulisanja, koji imaju za cilj obezbeđenje optimalne količine novca u opticaju.

Sam pomen inflacije i svih štetnih posledica koje nosi sa sobom, kao i mogućnosti da se ona izbegne, povlači niz pitanja, kao što su:
1. Kako suzbiti inflaciju?
2. Kako Centralna banka može da utiče na inflaciju?
3. Kakva su inflatorna kretanja u našoj zemlji?
4. Koje mere Narodna banka Srbije koristi u borbi protiv inflacije?
5. Da li su te mere efikasne?
6. Koja su očekivanja u pogledu inflatornih kretanja?

Centralna banka – uloga i organizacija

O NBS


Istorijat Narodne banke Srbije


Nakon oslobođenja od Turaka, Srpska država je započela osnivanje najvažnijih državnih i kulturnih institucija – Narodne bibilioteke, Društva srpske slovesnosti, Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta.
U vreme formiranja tih nacionalnih institucija, novčani sistem Srbije karakterisalo je odsustvo nacionalnog novca i upotreba čak 43 moneta drugih država.

Potreba za osnivanjem centralne banke postajala je sve očiglednija. Prve ideje su se javile oko 1854. godine u „Srbskim novinama“, a 1884. godine je realizovana ideja i osnovana je institucija pod nazivom „Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije“.
Banka je bila organizovana po ugledu na Belgijsku narodnu banku.
Prvobitno su formirani sledeći organi: Zbor akcionara, Glavni odbor, Upravni odbor, Nadzorni odbor, Eskontni odbor i utvrđene su funkcije guvernera(Aleksa Spasić – prvi guverner) i viceguvernera...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:04 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Inflacija u FBiH - diplomski -ij Maja 0 1,307 12-03-2012 04:05 PM
zadnja poruka: Maja
  Inflacija 2 - diplomski Maja 0 1,798 12-03-2012 04:00 PM
zadnja poruka: Maja
  Monetarna politika i inflacija - diplomski Dzemala 0 1,964 15-10-2010 02:49 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Inflacija-ijek Dzemala 0 1,745 05-06-2010 10:43 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Inflacija 2 Dzemala 0 1,898 05-06-2010 10:42 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: