Industrijski transporti - konvejeri

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Industrijski transporti - konvejeri
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz medjunarodne spedicije.

U cilju pojednostavljenja načina života čovjek je prinuđen na kontinuiran inovativni rad, te kreiranje novih predmeta za upotrebu. Takav je slučaj i sa alatima za rad koji su vrlo raznoliki i kompleksni. Jedan od alata u procesu proizvodnje su i konvejeri, a koji spadaju u sistem industrijskih transporta.
Raznolikost i široki aspekt primjene je rezultat zahtjeva korisnika ove vrste transportnih sredstava. U ovisnosti od namjene variraju izvedbe konvejera ali u principu imaju jedinstvenu funkciju i jedinstven zadatak, a to je da olakšaju i unaprijede proizvodni proces. Primjenom konvejera u proizvodnom procesu znatno se povećava produktivnost, kako cjelokupnog preduzeća tako i samog radnika koji može u jednakim vremenskim intervalima da proizvede veći broj jedinica proizvoda. Konvejeri su ti koji fizički rad znatno olakšavaju i ubrzavaju. Fiziči rad koji jako puno troši radnu snagu, primjenom konvejera se maksimalno smanjuje, radniku kao nosiocu radne snage fizički zamor neće uticati na ukupnu koncentraciju, te se ujedno i bezbjedonosni aspekt unaprijeđuje. Neki poslovi koji su u prošlosti bili veoma teški za ispuniti odnosno izvršiti, sa primjenom kovejera postaju izvodljivi, a neki poslovi koji su bili vrlo štetni po zdravlje radnika postaju neškodljivi.

2. KONVEJERI

Postoji širok opseg automatskih transportnih sistema koji se proizvode radi sinhronizacije proizvodnje, montaže i pakovanja industrijskih komponenti.
U procesu transporta materijala gdje je otežano primjeniti trake, grabuljare ili elevatore, a to je najčešći slučaj gdje se materijal mora transportovati horizontalno pa zatim koso pod većim uglom od ugla prirodne ravnoteže materijala, najprikladniji način transporta ovih materijala vrši se primjenom konvejera.

To dovodi do smanjenja vremena i rada potrebnog između različitih operacija uz povećanje produktivnosti.

Iskustvo stečeno od strane korisnika u industrijskim transportnim sistemima, za aplikacije potapanja, odmašćivanja, ispiranja, mokrog farbanja, plastifikacije i procesa zagrijevanja, je uticalo na konstruktore da iznalaze i pronalaze neka nova konstruktorska riješenja po mjeri zahtjeva krajnjih kupaca.

Postoje dvije vrste konvejera:
• Konvejeri za transport rasutih tereta (konvejeri sa vedricama)
• Konvejeri u sklopu nekog industrijskog procesa (za transport komadne robe I proizvoda u serijskom lancu proizvodnje.

1. UVOD
2. KONVEJERI
2.1 VISEĆI JEDNOŠINSKI I DVOŠINSKI KONVEJERI
2.2 TRANSPORTNE TRAKE ILI ROLLER KONVEJERI
2.3 PODNI KONVEJERI
2.4 PRORAČUN OSNOVNIH VELIĆINA KONVEJERA
3 ZAKLJUČAK
4 LITERATURA


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
28-06-2010 09:18 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: