Indeks kvaliteta vazduha

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Indeks kvaliteta vazduha

UVOD


Zagađivanje vazduha u novije vreme poprima razmere koje zahtevaju posebnu pažnju u smislu preduzimanja mera zaštite. Potreba zaštite vazduha od zagađenja, obezbeđenje kvaliteta života u naseljima i industrijskim centrima i očuvanje ekološkog potencijala prirodne sredine javlja se kao jedan od imperativa razvoja. Obzirom da postoji potreba i društveni interes za sprovođenje mera zaštite od zagađivanja, radi zaštite zdravlja ljudi, kulturnih i materijalnih dobara, naša zemlja je prihvatila koncept održivog razvoja kao jedan od imperativa svoje politike. U tom smislu preduzet je i preduzima se niz mera, kako bi se koliko je moguće ublažile posledice višedecenijske nebrige o ovim pitanjima.

Kvalitet vazduha utiče na naš život i disanje. Kao i vremenska situacija, menja se iz dana u dan, pa čak i iz sata u sat. Kako bi informaciju o kvalitetu vazduha učinila dostupnom, poput vremenske prognoze, američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) razvila je AQI-Indeks kvaliteta vazduha. Pomoću ovog oruđa Sektor za kvalitet okoline (Department of Environmental Quality) saveznih država i lokalnih vlasti mogu javnosti ponuditi pravovremenu i lako razumlјivu informaciju o lokalnom kvalitetu vazduha, odnosno da li trenutno zagađenje vazduha može bitno uticati na lјudsko zdravlјe.

Sadržaj:

1 UVOD 3
2 Indeks kvaliteta vazduha 4
2.1 Automatsko praćenje kvaliteta vazduha 6
2.2 Metode za izračunavanje indeksa kvaliteta 7
3 Ocenjivanje kvaliteta vazduha u Srbiji 9
3.1 Kategorije kvaliteta vazduha 9
3.2 Indeks kvaliteta vazduha SAQI 9
4 ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04-02-2014 11:43 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: