Humanistički uticaji na socijalni rad

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Humanistički uticaji na socijalni rad
UVOD

Opšte je poznato da promenljivost ljudskih društava utiče na promenene njihovih vrednosnih osnova iz kojih obično izviru njihovi ključni i opšti ciljevi. Iz ovoga proizilazi neminovno da se vrednosna osnova socijalnog rada mora posmatrati dinamički i u okvirima konkretnih istorijskih i društvenih okolnosti. Naime, promenljivost i pluralizam društvenih vrednosti, i pluralizam ciljeva, sadržaja, metoda, teorijskih i filozofskih osnova socijalnog rada i njegovih društvenih i institucionalnih osnova ukazuju na složenost, višedimenzionalnost i promenljivost odnosa između društvenih vrednosti i socijalnog rada. Kao što postoje različiti i često suprotstavljeni sistemi društvenih vrednosti, tako se može govoriti o različitosti karaktera i prirode socijalnog rada, koji počivaju na nekom od ovih vrednosnih sistema.

Prema tome, moglo bi se zaključiti da aksiološke pretpostavke socijalnog rada nisu a priori date, niti su automatski univerzalne, još manje su nepromenljive. One se međutim, nikako ne smeju vezivati za etiku socijalnog rada svedenu na različite tzv. principe socijalnog rada, još manje na brojne etičke kodekse. Uvid u vrednosne i aksiološke osnove socijalnog rada nije moguć bez saznanja o društvenim vrednostima, filozofskim, socijalnim, naučnim i političkim idejama na kojima počiva, kao i bez uvida u ideje i dominirajuće društvene stavove (socijalni, kulturni, etički, politički, religijski i sl.) koji su dominantni u nekom konkretnom globalnom društvu i regionalnoj ili lokalnoj zajednici u kojima socijalni rad dela.

Sadržaj

UVOD 3
1 Humanizam socijalnog rada unutar teorija socijalnog rada 4
2 Uticaji humanističke teorije Karla Rodžersa 6
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:57 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Socijalni rad i altruizam derrick 0 2,020 09-03-2014 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad i obitelji derrick 0 2,578 09-03-2014 12:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad sa starijim osobama derrick 0 2,617 09-03-2014 12:28 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad u lokalnoj zajednici 2 derrick 0 1,528 21-09-2013 10:59 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad u lokalnoj zajednici Savski Venac derrick 0 1,358 21-09-2013 10:58 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: