Hotel Jezero

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Hotel Jezero
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz hotelijerstva.

Poznato je da se ugostiteljstvo,na osnovu specifičnih usluga koje pruža deli na hotelijerstvo i restoraterstvo.Razlika između hotela i restorana je velika.Hoteli se pre svega bave pružanjem usluga smeštaja,uz mogućnost pružanja i ostalih usluga.Imaju najmanje 15 soba sa po dve postave,dok restoraterstvo obuhvata poslovne jedinice koje samo pružaju usluge prehrane i točenja pića.
Hoteli se mogu podeliti prema potpunosti svojih usluga na gradski i turistički.Gradski su oni koji se nalaze u gradu.
Turistički su u planinskim,primorskim centrima,banjama itd.
Hoteli se mogu podeliti prema kategorijama na (I,II,III,IV,V)
Hoteli posluju preko cele godine sa dosta ujednačenim intezitetom korišćenja kapaciteta imaju tokom cele godine jednake prodajne cene sa malim povremenim odstupanjima za vreme sajmova i konferencija.

Vrste ugostiteljskih objekta za smeštaj

U najznačajnije vrste ugostiteljskih smeštajnih kapaciteta ubrajaju se sledeći objekti:
-hoteli,
-prenoćišta,
-pansioni,
-turistička naselja,
-moteli,
-kampovi,
-privatne kuće,apartmani i sobe za izdavanje turistima i
-ostali objekti.

Hotel je ugostiteljski objekat za smeštaj koji pruža kompleksnu uslugu,pri čemu je usluga smaštaja svakako,osnovna.
Hotel po pravilu treba da ima najmanje petnaest smeštajnih jedinica(soba ili apartmana), sa po jednim ili više kreveta,sa kupatilom ili bar tekućom vodom.
Pansion je ugostiteljski objekat za smeštaj, u kome se pružaju usluge smeštaja i ishrane gostima koji u njemu borave relativno duže vreme.Po našim propisima pansion mora imati najmanje pet soba.
Motel je specifičan tip objekta za smeštaj, s obzirom na to da je namenjen motorizovanim gostima.Preteče motela su nekadašnja svratišta uz glavne saobraćajnice,gde su se zadržavale diližanse.Prvo su počeli da se grade u SAD,s obzirom na tamošnji visok stepen motorizacije i potrebne putnika za odmorom u toku puta,odnosno na potrebe za smeštajem u odgovarajućim objektima.Danas u SAD ima dvostruko više motela nego hotela.
Moteli se grade pored glavnih saobraćajnica, sa kojima su direktno povezani.Pored usluga smeštaja,moraju pružiti moguĆnost parkiranja vozila, i to u neposrednoj blizini smeštajne jedinice.kako bi vlasnik mogao da kontroliše vozilo.Usluge ishrane i pića pružaju se najčešće u pratećim ugostiteljskim objektima za ishranu, tzv snek-barovima, ekspres-barovima i sl.
Turističko naselje nastalo kao rezultat zahteva turista za odmorom u neposrednom okruženju prirode,smeštajni je objekat novijeg datuma.Pored kvalitetnih usluga smeštaja,ono pruža i druge usluge.Ono što je posebno važno je da na osnovu raspodela mnogih objekta,naselje pruža mogućnosti za potpuniji individualni odmor (lični mir).
Kampovi su takoće nastali kao izraz težnje turista za neposrednim kontaktom sa prirodom i u neku ruku preteča turističkih naselja.Naravno,kvalitet smeštaja je znatno lošiji , pa su neke cene usluga povoljnije.U kampovima moraju biti obezbećeni odgovarajući sanitarni i higijenski uslovi i neophodne usluge za normalan privremeni boravak gostiju.

Vrste i zastupljenost smeštajnih kapaciteta

Ugostiteljski objekti za smeštaj mogu se podeliti na osnovne i komplementarne.U osnovne smestajne kapacitete ubrajaju se hoteli,moteli, pansioni, turističkanaselja, prenoćišta.Ovi kapaciteti se uslovno mogu označiti kao kapaciteti u hotelijerstvu.
U komplementarne smeštajne kapacitete spadaju privatne sobe,kuće i apartmani, kampovi, banjska i klimatska lečišta,radnička, omladinska i dečja odmarališta,planinarski domovi i kuće,kola za spavanje i dr.
Sa stanovišta razvoja turizma treba naglasiti da je za jednu zemlju,regiju ili turističko mesto značajno da odnos osnovnih i komplementarnih kapaciteta bude u korist pravih,s obzirom da to odgovara zahtevima turističke tražnje,posebno inostrane.U 1999 godini u Srbiji i Crnoj Gori strani turisti su 82% svojih noćenja ostvarili u osnovnim smeštajnim kapacitetima.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10-06-2010 10:04 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Hotel Premier i Apart hotel u Podgorici Dzemala 0 2,652 15-01-2011 10:31 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Poslovanje hotel „merkur“ v.banja zekan 0 3,393 08-09-2010 10:32 PM
zadnja poruka: zekan
  Hotel aleksandar palas - turizam zekan 0 3,049 08-09-2010 10:28 PM
zadnja poruka: zekan
  Hotel Palace Vesnica 0 5,001 10-06-2010 10:39 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Hotel Park Vesnica 0 3,813 10-06-2010 10:35 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: