Hemofarm

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Hemofarm
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


“Hemofarm” je tokom protekle decenije i po imao brojna iskušenja koja je uspešno prebrodio i razvijao se uprkos preprekama. Kompetentan kadar osposobljen je za razne vrste izazova, a posebno za sve značajnije prisustvo “Hemofarma” na svetskom tržištu lekova, što je jedan od prioriteta razvoja Kompanije. U “Hemofarmu” je postignuta harmonizacija između postavljenih ciljeva i njihovog ostvarenja. Dobar način upravljanja i konstantna ulaganja u krupne investicione zahvate, osavremenjivanje opreme i permanentno usavršavanje zaposlenih uporište su daljeg razvojnog trenda. U tom kontekstu je izgradnja fabrike u Rusiji, u Obninsku, čija je vrednost 27 miliona eura, koja će biti završena jula ove godine i koja će znatno doprineti da “Hemofarm” bude sve prisutniji na ovom milionskom tržištu, ali sada kao lokalni proizvođač. 1 ISTORIJA HEMOFARMA

1960.god. - U Vršcu je osnovana fabrika za proizvodnju farmaceutskih, hemijskih i dezinfikacionih sredstava pod nazivom „Hemofarm“. Prvenac u „Hemofarmovom“ asortimanu bio je Aminopirin. Tablete od 0.1 i 0.3 grama. Do kraja godine registrovano je 26 preparata. Uglavnom najjednostavnijih, farmakopejskih. U proizvodnji je radilo petnaestak zaposlenih. Još toliko u pratećim službama.

1973.god. - Početak sedamdesetih doneo je „Hemofarmu“ novi razvojni podsticaj. Sredinom avgusta 1973. godine, „Hemofarm“ ulazi u rizik izgradnje nove fabrike izvan grada na 12.000 kvadrata.

1975.god. - „Hemofarm“ beleži prvi značajniji izvoz u okviru poslovne zajednice Intereksport. Završena izgradnje fabrike (današnje centralne zgrade).

1977.god. - Puštena u pogon proizvodnje liofilizata. Izgrađena laboratorija za mikrobiološka istraživanja sa farmom. Takođe, izgrađena garaža i radionice.

1982.god. - Pušten u rad “Hemomed”, prva fabrika dijalizatora u ondašnjoj Jugoslaviji.

1985.god. – Puštena u proizvodnju nova linija infuzionih rastvora. Počeo sa radom elektronsko – računarski centar. Uveden veterinarski proizvodni program.

1986.god. – Posle beogradskog i zagrebačkog, otvoreno treće predstavništvo u Novom Sadu.

1987.god. – Pet godina uspešnog rada “Hemofarma”.

1989.god. – Evidentirana kao najuspešnija poslovna godina....


SADRŽAJ

UVOD 3
1 ISTORIJA HEMOFARMA 4
2 KOMPANIJA DANAS 5
3 OSNOVNI PODACI O KOMPANIJI 6
4 STRATEŠKO PLANIRANJE 6
4.1 Misija 6
4.2 Vizija 6
5 ODNOS PREMA ZAPOSLENIMA 7
6 ODNOS PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI 8
7 ODNOS PREMA KUPCIMA 9
8 OPERATIVNO PLANIRANJE 9
9 AUTOEVALUACIJA I ORGANIZACIJA I ORGANIZACIONA DIJAGNOSTIKA 10
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:00 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: