Hemofarm

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Hemofarm
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

“Hemofarm” je tokom protekle decenije i po imao brojna iskušenja koja je uspešno prebrodio i razvijao se uprkos preprekama. Kompetentan kadar osposobljen je za razne vrste izazova, a posebno za sve značajnije prisustvo “Hemofarma” na svetskom tržištu lekova, što je jedan od prioriteta razvoja Kompanije. U “Hemofarmu” je postignuta harmonizacija između postavljenih ciljeva i njihovog ostvarenja. Dobar način upravljanja i konstantna ulaganja u krupne investicione zahvate, osavremenjivanje opreme i permanentno usavršavanje zaposlenih uporište su daljeg razvojnog trenda. U tom kontekstu je izgradnja fabrike u Rusiji, u Obninsku, čija je vrednost 27 miliona eura, koja će biti završena jula ove godine i koja će znatno doprineti da “Hemofarm” bude sve prisutniji na ovom milionskom tržištu, ali sada kao lokalni proizvođač.

U 2006. godini “Hemofarm” potvrđuje i dalje da je lider u prodaji lekova na domaćem tržištu, sa ukupnim učešćem od 47,22%. Na listi od 20 najprodavanijih preparata u zemlji polovina izlazi iz savremenih fabrika “Hemofarm” koncerna. Dominantnu ulogu u snabdevanju tržišta i zdravstva zemlje “Hemofarm” ostvaruje zahvaljujući visokom kvalitetu proizvoda, brižljivo odabranoj paleti lekova koji se rade po GMP standardima i čiji kvalitet verifikuju brojni certifikati. Tako je “Hemofarm” jedina farmaceutska kuća u ovom delu Evrope koja proizvodi lekove u tri najsoficistiranija oblika: efervete (šumeće forme), Mix-O-Vial liofilizirane injekcije i pelete. Rast proizvodnje za 2005.u odnosu na prethodnu godinu je 19,5 posto, jer je proizvedeno 174 miliona pakovanja lekova, što je, poređenja radi, petostruko više nego pre 15 godina. “Hemofarm” koncern je najveći izvoznik lekova Srbije i Crne Gore, jer 75 posto ukupno izvezenih lekova su iz sistema “Hemofarma”. Lekovi kompanije poznati su u preko 25 zemalja sveta. Najveći prihod od prodaje u inostranstvu ostvaruje u Zajednici nezavisnih država - 56 %, a slede zemlje u okruženju, zemlje Evropske Unije, zemlje severne Afrike i bliskoistočnog regiona. Rast izvoza za 2005. je 43,6 posto i to na vrlo dobru osnovicu.

PROFIL KOMPANIJE

Istorijat

1960.god. - U Vršcu je osnovana fabrika za proizvodnju farmaceutskih, hemijskih i dezinfikacionih sredstava pod nazivom „Hemofarm“. Prvenac u „Hemofarmovom“ asortimanu bio je Aminopirin. Tablete od 0.1 i 0.3 grama. Do kraja godine registrovano je 26 preparata. Uglavnom najjednostavnijih, farmakopejskih. U proizvodnji je radilo petnaestak zaposlenih. Još toliko u pratećim službama.

1973.god. - Početak sedamdesetih doneo je „Hemofarmu“ novi razvojni podsticaj. Sredinom avgusta 1973. godine, „Hemofarm“ ulazi u rizik izgradnje nove fabrike izvan grada na 12.000 kvadrata.

1975.god. - „Hemofarm“ beleži prvi značajniji izvoz u okviru poslovne zajednice Intereksport. Završena izgradnje fabrike (današnje centralne zgrade).

1977.god. - Puštena u pogon proizvodnje liofilizata. Izgrađena laboratorija za mikrobiološka istraživanja sa farmom. Takođe, izgrađena garaža i radionice.

1982.god. - Pušten u rad “Hemomed”, prva fabrika dijalizatora u ondašnjoj Jugoslaviji.

1985.god. – Puštena u proizvodnju nova linija infuzionih rastvora. Počeo sa radom elektronsko – računarski centar. Uveden veterinarski proizvodni program.

1986.god. – Posle beogradskog i zagrebačkog, otvoreno treće predstavništvo u Novom Sadu.

1987.god. – Pet godina uspešnog rada “Hemofarma”.

1989.god. – Evidentirana kao najuspešnija poslovna godina.

1990.god. – “Hemofarm je započeo proces privatizacije. Iste godine počela sa radom istraživačko – razvojna laboratorija, a “Hemofarm” i “Upjohn” osnovali su u Beogradu prvo mešovito preduzeće “Yusafarm”.

1991.god. – Registrovano prvo preduzeće u inostranstvu “Hemopharm GmbH” u Frankfurtu.

1992.god. – Počelo sa radom drugo mešovito preduzeće “Panfarma” (u saradnji sa švajcarskom firmom “Fisher Inter Trading AG”). Startovala realizacija najvećeg investicionog ulaganja – izgradnja fabrike suvih galenskih formi na 12.500 m².

1993.god. – Osnovani su “Fondacija Hemofarm” i “Hemofarm inžinjering” u Beogradu.

1994.god. – Počelo sa radom savremeni pogon za proizvodnju antibiotika u Dubovcu. 11.11. puštanjem u rad savremenog pogona za proizvodnju infuzionih rastvora, startovalo je 11 – to zavisno preduzeće u Podgorici.

1995.god. – Proizvodni program matične kuće raširen je insulinima, po licenci renomirane danske firme Novo Nordisk.

1996.god. – Puštena u rad nova fabrika suvih galenskih formi na 13.500 kvadrata, jedna od fabrika najsavremenije proizvodnje u Evropi.

1998.god. – Otvorena još četiri predstavništva, i to: dva u zemlji, i dva u inostranstvu.

1999.god. – Za 39. rođendan “Hemofarma”, sugrađanima na dar otvoren internet kafe. Nemačka služba za patente i žigove verifikovala prvi “Hemofarmov” patent “Postupak za izolovanje hemoglobina i njegovu primenu”.

2000.god. – Otvorena fabrika infuzionih rastvora u Đinanu, Kina.

2002.god. – Završen proces privatizacije. Akcije “Hemofarma” po prvi put na beogradskoj berzi. Iste godine “Hemofarm” postaje većinski vlasnih šabačke “Zorka Pharme”, četvrtog po veličini domaćeg farmaceutskog proizvođača. Ustanovljena je “Hemofarmova nagrada” za najbolji naučni rad iz oblasti dijalize.

2003.god. – “Hemofarm” pušta u rad najsavremeniji farmaceutski kompleks u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Iste godine počela je sa radom fabrika za sterilnu porizvodnju injekcionih preparata u okviru “Hemofarmovog” fabričkog kompleksa u Vršcu.

2004.god. – otvoren novi rekonstruisani pogon “Zorka Pharme”. Započela izgradnje fabrike za proizvodnju čvrstih formi lekova u Obninsku, Rusija.

Delatnost

Proizvodnja lekova i plasman lekova osnovna su delatnost kojom se Hemofarm uspešno bavi već petu deceniju. U izgradnju proizvodnog kompleksa, koji čini 16 fabrika utkani su kapital, znanje, kompetentnost i energija. Hemofarm je postigao tehnološku zaokruženost. U proizvodnji lekova odgovorio je visokim standardima branše. Pogoni su uskladjeni sa aktuelnim zahtevima cGMP-a, a evropski certifikati garantuju najviši nivo kvalitetaproizvoda.

Razvijajući svoj osnovni biznis Hemofarm je od 1991. počeo sa osnivanjem preduzeća i marketinških punktova, tako da je danas prisutan u Temišvaru, Bukureštu, Skoplju, Ljubljani, Banjaluci, Sarajevu, Bad Homburgu, Moskvi, Kijevu, Obninsku, Pekingu, Bagdadu i Vašingtonu.

Primena najsavremenije tehnologije, poštovanje međunarodnih standarda i regulativa i visokostručni kadrovi garancija su kvaliteta “Hemofarmovih” proizvoda. Hemofarmova proizvodnja obavlja se u najsavremenijim pogonima u Vršcu, Dubovcu,


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05-05-2010 11:12 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: