Harizmatične vođe

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Harizmatične vođe
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, sociologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Šta uopšte značiti biti dobar leader ili vođa?

Postoje neke osobine koje odlikuju vođu, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Vođa je osoba koja veruje u sebe i svoje mogućnosti, zadovoljan je sa sobom no spreman je učiti i razvijati se. Sluša, proučava i razume ljude, iskren je i pošten, stoga lako zadobija poverenje ostalih. Vođa deli planove i poslove sa ostalima, te ih motiviše da uče i razvijaju se.

Zrači samopouzdanjem i smirenošću, što njegovu ličnost čini
harizmatičnom i privlačnom.

Dobrog leadera lako je prepoznati u svakoj organizaciji. To je osoba koja je odlučna i postojana, no otvorena prema novim idejama i znanjima. Njegovo razmišljanje nije ograničeno i sposoban je videti širu perspektivu.
Spreman je iskušati nove ideje i metode, te priznati grešku, no razume da je bolje pokušati i pogrešiti, nego uopšte ne pokušati.
Uspešan leader je organizovan, te sastavlja planove i rasporede kojih se drži. Ipak, fleksibilan je i može se brzo prilagoditi nepredviđenoj situaciji. Leader nije samo osoba koja upravlja velikom korporacijom (kako smo navikli), od koje zavisi desetak hiljada radnika. Leader je u prvom redu svaka osoba koja zna organizovati svoj život i posao, a spremna je naučiti kako organizovati i posao za druge ljude kao i njihovu budućnost.


Vođenje je oduvek interesovalo ljude. Ono je privlačilo njihovu pažnju od prvih organizovanih ljudskih aktivnosti do danas. Sistematsko proučavanje ove problematike počelo je sa proučavanjem problematike medžamenta uopšte. Vođenje je neodvojiva komponenta menadžmenta. Ono se uvek predpostavlja kada je reč o obavljanju ove funkcije u preduzeću ili bilo kome drugom organizovanom sistemu u društvu.
Menadžer bi, po pravilu, u svima njima, trebalo da bude i lider, a to znači onaj koji utiče na ljude koji ih pridobija i privoljava na saradnju i kooperaciju u radu radi ostvarivanja postavljenih ciljeva i zadataka. On bi trebalo da ima tu sposobnost i da je koristi u radu sa zaposlenima. Menadžer ma koliko se trudio, ne može efikasno da obavlja svoj posao ako nije u stanju da utiče na svoje potčinjene i da ih efikasno vodi i usmerava u pravcu ostvarivanja željenih ciljeva....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:58 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: