Futuristički gradovi današnjice

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,095
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Futuristički gradovi današnjice
UVOD

U gradovima cvetaju kreativnost i kultura. U njima se nalaze mnoga od naših postignuća na koja smo najviše ponosni, kao što su velike biblioteke i bolnice, škole i parkovi, umetnost i kultura. Gradovi su sinonimi za civilizaciju, građansku upravu i napredak. Raznolikost, užurbanost i građanski život čine gradove dinamičnim i uzbudljivim. U gradovima nam je, međutim, istovremeno i najlošije. Upravo se u gradovima suočavamo sa našim najvećim izazovima, kao što su nejednakost, siromaštvo, kriminal, nasilje, degradacija životne sredine, eksploatacija, korupcija. Sve to cveta u gradovima podjednako kao i znanje i kultura, a u mnogim modernim gradovima se odvija uporedo. Gradovi podstiču masovne inovacije pošto ljudi jedni od drugih stiču nove navike, posmatrajući šta njihovi sugrađani rade. U gradovima se sve brže šire i bolesti, i moda, i ideje. Izazov za gradove koji žele da budu istinski kreativni leži u tome kako da povežu te dve priče života u gradu.

Obično se o kreativnosti u gradovima razmišlja u vezi sa kulturom i umetnošću, znanjem i učenjem. Gradovi su oduvek bili centri učenja, prvi dom biblioteka i univerziteta, muzeja i galerija. Gradovi obezbeđuju neke vitalne sastojke kulturne kreativnosti: raznovrsnost, gustinu i blizinu. Put ekonomskog spasenja grada ide preko kvartova sa kulturnom aktivnošću u kojima se nalaze galerije, klubovi, restorani i studija, kao i preko prave kombinacije poslovnih usluga – finansije, konsalting, pravo, konferencije - i pravih grupa aktivnosti vezanih za visoke tehnologije.

Sadržaj

UVOD 3
1 Lice i naličje savremenih mega – gradova 4
2 Hong Kong 6
3 Singapur 9
4 Tokio 15
5 Dubai 21
ZAKLJUČAK – Održivi razvoj metropola 24
LITERATURA 25


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: