Fromova socijalna teorija licnosti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Fromova socijalna teorija licnosti
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Психологија је научна дисциплина која се бави систематским проучавањем психичког живота (процеса и особина) људи и животиња, а на основу објективног понашања и непосредног искуства.
Појам психологија изведен је из две грчке речи, речи психа и логос. Логос је реч чије је значење, буквално и изведено, познато већини. Психа је првобитно била лик из античке легенде који симболизује лепоту и љубав.
Дакле, строго семантички узевши, психологија би требало да буде наука о души, али тако метафизички појам попут појма душе сасвим сигурно не одговара могућем предмету једне материјалистичке науке па се психологија дефинише и као наука о стањима и процесима свести, али како је и несвесно легитимни део њеног предмета онда и овај део постаје релевантан.
Психологија се бави проучавањем индивидуалних и групних понашања.
Сама реч психологија значи студија душе. Током историје, још од античког доба, психологија је била грана филозофије, да би XVIII и XIX веку, започела свој „властити пут“ као независна научна дисциплина. Ипак, данас је психологија врло везана за биологију и друштвене науке.
Ствари које проучавају психолози покривају широк спектар, почев од схватања приликом процеса учења, опажања, интелигенције, мотивације, емоција, перцепције, карактера, менталних поремећаја и студије разлика и утицаја околине на формирање карактера и личности.
Психологију многи људи сматрају друштвеном науком, али она представља мешавину природних и друштвених наука. За њено разумевање потребно је знати како функционишу поједини органи у људском телу, првенствено они који су везани за мозак и стварање и лучење хормона....

Фромова социјална теорија личности
Ерих Фром


Ерих Фром свакако спада међу најзначајније представнике хуманизма XX века. Ерицх Фром је био познати њемачко-амерички психолог, хуманистички филозоф и теоретичар друштва.
Ерих Фром је започео студије 1918. године на Универзитету у Франкфурту на Мајни. Током љетњег семестра 1919. године Фром је студирао на Хајделбершком универзитету, где је променио студије са права на социологију.
Фром је постао доктором филозофије 1922. године, а завршио је своју обуку у психоаналитици 1930. године на Психоаналитичком Институту у Берлину. Исте године је отворио клинику и придружио се Институту за социјална истраживања у Франкфурту. Након што су нацисти преузели власт у Њемачкој, Фром је се преселио у Женеву, а онда 1934. године у Њу Јорк и Колумбија универзитет. Након што је напустио Колумбија универзитет помогао је стварању њујоршке филијале Вашингтонске школе психијатрије 1943. године и Вилијам Алансон Вајт института за психијатрију, психоанализу и психологију 1945. године....

С А Д Р Ж А Ј

Увод 3
1 Фромова социјална теорија личности 4
1.1 Ерих Фром 4
1.2. Социјална теорија личности 6
ЗАКЉУЧАК 14
ЛИТЕРАТУРА 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:23 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Fromova socijalna teorija licnosti - Dzemala - 01-09-2010 06:23 PM

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Intervencije u socijalnom radu - teorija socijalnog rada Maja 0 3,106 30-03-2012 01:18 PM
zadnja poruka: Maja
  Socijalna politika Evropske unije Dzemala 0 2,432 17-04-2011 07:17 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kako kultura utiče na razvoj ličnosti Dzemala 0 2,998 01-03-2011 03:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Stres na radnom mestu - socijalna psihologija Dzemala 0 3,735 10-09-2010 04:18 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sociološka teorija o klasičnoj i savremenoj porodici Dzemala 0 2,371 10-09-2010 04:17 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: