fizicko-tehnicko obezbedjenje u sistemu civilne bezbednosti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
fizicko-tehnicko obezbedjenje u sistemu civilne bezbednosti
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

„Bezbednost je, naime, imenica, i to apstraktna, odnosno misaona imenica koja nije materijalne prirode, dakle ne može se opipati, već se samo oseća i zamišlja.Čovek je bezbedan ako nije izložen opasnosti, kada je zaštićen od ugrožavanja i povređivanja njegov fizički integritet, njegova pri- vatnost, dostojanstvo i sigurnost, kada su zaštićene njegove slobode i prava, posebno, i pravo svojine, tj. kada mu je imovina zaštićena od otuđenja, uništenja ili oštećenja protiv njegove volje. "

Za bezbednost se obično kaže da je nastala kada i živi svet, odno-sno čovek. Svako živo biće ima svoju osnovnu preokupaciju, a to je kako opstati (preživeti), kako se razvijati i kako obezbediti nasta-vak svoje vrste. Tek mnogo hiljada godina kasnije bezbednost se pro-širila na bezbednost čitave društvene zajednice, odnosno države pa i privrednih subjekata da bi danas shvatanje bezbednosti bilo mnogo širi pojam i od toga.

Savremeni izazovi, pretnje i rizici bezbednosti mogu biti: političke, ekonomske, ekološke ili čovekom izazvane društvene pretnje, odnosno mogu biti vojne i nevojne prirode. Zloupotreba novih tehnologija i dostignuća u oblasti informatike, genetskog inženjeringa, medicine i metereologije. eskalirajući terorizam, nacionalni i verski ekstremizam, finasijske recesije uticali su na pojavu privatnog obezbeđenja kao industrijske grane koja proizvodi usluge namenjene obezbeđenju lica, imovine i poslovanja, za koja ne postoji zakonom propisana obaveza organizovanja sistema obezbeđenja od strane vojske ili policije.

Devedesete godine 20. veka, na globalnom nivou, odlikuje množenje privatnih bezbednosnih i vojnih delatnosti. Većina njih može da bude podeljena u glavne grupe: plaćenici; privatna vojna preduzeća; privatna preduzeća za FTO; pojedinci koji, kao registrovanu delatnost, pružaju određene zaštitne usluge (detektivi, savetnici, telohranitelji i slično); detektivske agencije; agencije za bezbednosni konsalting, marketing i inžinjering. Najčešće su postkonfliktne ili "propale" države u iskušenju da prizovu privatne organizacije za obezbeđenje da bi nadomestile nedostatak odgovarajuće vojne i policijske obuke i snage, jer nisu u stanju da svim građanima i/ili grupama pruže bezbednost, zato što su suočene sa brojnim ekonomskim, političkim i bezbednosnim izazovima i sa krizom redefinisanja sistema, tzv. "tranzicioni procesi".

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Organizacija i funkcionisanje civilne bezbednosti danas 5
1.2 Delokrug i nadležnosti Agencije za civilnu zaštitu 7
1.3 Organizacioni koncept direkcije za bezbednost u vanrednim situacijama 8
1.4 Organizacija i zadaci radnika službe obezbeđenja 11
1.5 Opšta pravila obezbeđenja 13
1.6 Opšte i posebne mere obezbeđenja 14
1.7 Oprema i naoružanje 18
1.8 Represivne mere obezbeđenja 19
1.9 Uloga civilne bezbednosti u zaštiti od požara 21
1.10 Mere zaštite od požara 22
1.11 Spasavanje od požara 24
1.12 Uloga Ministarstva odbrane u zaštiti i spašavanju 25
ZAKLJUČAK 31
LITERATURA 32


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Mere zaštite i bezbednosti pri prevozu opasnih materija železnicom derrick 0 1,918 07-08-2013 11:03 PM
zadnja poruka: derrick
  Golf - fizičko vaspitanje derrick 0 1,995 08-02-2013 12:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga NATO-a u kolektivnoj bezbednosti Dzemala 0 2,698 01-03-2011 12:27 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Uloga i zadaci fudbalera u sistemu 4-3-3-diplomski rad Dzemala 0 3,854 25-06-2010 03:33 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Osnovni principi rada senzora - fizičko-tehnička merenja Dzemala 0 3,125 24-06-2010 01:46 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: