Firewall

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Firewall
UVOD

Firewall je zaštita računara koja obavlja filtriranje, analizu i proveru paketa podataka koji nose informacije sa i na Internet. Firewall je napravljen da bi zaštitio poverljive korisničke podatke od neautoriziovanih korisnika blokiranjem i zabranom prometa prema pravilima koje korisnik sam određuje. Predstavlja sigurnosni element smešten između neke lokalne mreže i javne mreže (Interneta), a i dizajniran je kako bi zaštitio poverljive, korporativne i korisničke podatke od neautorizovanih korisnika.

Najfundamentalnije komponente firewalla postoje unutar uma osobe koja ga konstruiše a ne unutar softvera ili hardvera firewalla. Firewall je pre svega pojam a tek zatim produkt; firewall je ideja u umu stvaraoca koji odlučuje ko i šta će biti omogućeno pristupanju mreži. KO i ŠTA imaju veliki uticaj na koji će način mrežni promet biti usmeren. Zbog ovog razloga, konstruisanje firewalla je delom umetnost, delom osećaj, a pre svega logičko razmišljanje. Ako pretpostavimo da programer (arhitekta firewalla) zna da mora postojati Web server na mreži domaćina (host), onda je očito da će Web server prihvatiti spajanje sa bilo koje IP adrese. Zbog toga, mora biti stvoreno zabranjeno područje servera. Drugim rečima, u pružanju Web usluga od strane mreže domaćina, programer mora proveriti ugrožava li Web server druge komponente mreže kako bi sve funkcioniralo u savršenom redu.

Sadržaj

UVOD 1
1. SIGURNOSNE PRETNJE NA INTERNETU 1
2. IMPLEMENTACIJA FIREWALL-A 2
3. VRSTE KONFIGURACIJA FIREWALL-A 3
3.1 Lični firewall 4
3.2 Dual-Homed Gateway 4
3.3 Screened Host Gateway 5
4. FUNKCIONISANJE FIREWALL-A 5
5. FIREWALL – PRIMER INTRANETA I EKSTRANETA 6
5.1 Intranet 6
5.2 Ekstranet 7
6. MANE KORIŠĆENJA FIREWALL-A 7
ZAKLJUČAK 8
Literatura 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:32 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Firewall-Zaštita-Računarskih-Sistema Dzemala 0 2,608 11-08-2011 07:45 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski rad - Proxy i firewall arhitekture erik_bananamen 0 2,680 03-05-2011 12:02 PM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: