Finansiranje investicijskih projekata

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Finansiranje investicijskih projekata
UVOD

Finansiranje investicijskih projekata predstavlja ulaganje u određeni projekat, prateći njegov tok realizacije i finalizaciju, uz ostvarenje minimuma troškova. Nezavisno od vrste projekta, postupak i faze realizacije su iste. Investicijski projekat je poduhvat ulaganja sredstava i novca u određeni objekat. Kompleksnost investicijskih projekata zavise od faktora u okruženju, potrebnom ulaganju, kreditima i slično. Investicijski projekti mogu biti manjeg, srednjeg i većeg obima.
Investicijski projekat mora ima jasno isplaniran predprojekat kako bi postojala jasna vizija za realizaciju investicijske odluke. Pre početka finansiranja investicijskog projekta moraju se pronaći optimalna rešenja za svaku od faza realizacije. Takođe, bitno je stručno mišljenje o korisnosti projekta i efikasnosti investicije. Investicijska projekat mora biti u skladu sa jasno definisanim principima složene metode realizacije projekta. Ona mora biti društveno i ekonomski isplativa, sa jasnim ciljevima, daljim razvojem i učinkovitošću.

Da bi se mogla izvesti ocena likvidnosti projekta u toku njegove realizacije i eksploatacije radi se finansijski tok. On obuhvata sve prihode i rashode tokom ukupnog veka projekta, i pored samog projekta, obuhvata izvore finansiranja i anuitete. Dakle, obuhvata sva novčana primanja i izdavanja, izuzev kamata i amortizacije, koja se akumulira i služi za otplatu obaveza i buduće investicije. Projekcija finansijskog i ekonomskog toka uključile su pretpostavke iz predviđenih finansijskih sredstava, kao i ostatak vrednosti projekta koji ostaje nakon njegovog ekonomskog veka.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:11 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sistem i finansiranje predškolskog obrazovanja u Srbiji derrick 0 2,194 05-03-2013 11:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Metodologija ocene opravdanosti investicionih projekata Dzemala 0 2,443 27-01-2011 02:32 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Metodologija ocene opravdanosti investicionih projekata Dzemala 0 2,739 15-10-2010 02:45 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Finansiranje OOSO sa posebnim osvrtom na kulturu Dzemala 0 2,410 10-10-2010 02:43 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Finansiranje preduzeca- teorijski pristup Dzemala 0 3,154 21-05-2010 11:18 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: