Finansije bankarstvo razvijenih zemalja....

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Finansije bankarstvo razvijenih zemalja....
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.

BANKARSTVO RAZVIJENIH ZEMALJA


Situacija u kojoj se nalaze zemlje u tranziciji u poslednjih desetak godina uticala je na to da banakrstvo skoro u potpunosti izgubi sve sistemske prednosti u odnosu na zemlje ckako centralne Evrope tako i zapada, ali u manjoj mjeri. Zato je neophodno da se na osnovu tih iskustava definišu strateški pravci promjena u bankarskom sektoru kako bi se zaustavilo to zaostajanje.
Stalna komisija sredisnjih banaka 10 najrazvijenijih zemalja ukljucuje, kao sto joj ime govori, iskljucivo predstavnike sredisnjih banaka 10 najrazvijenijih zemalja. Komisija se sastaje redovito, a zavisno od okolnosti razmatraju se razlicita pitanja, kao sto je npr. Razvoj financijskih trzista, financijske inovacije, prikupljanje statistickih informacija u podrucju novih financijskih instrumenata kao sto su"derivatives-i" (izvedenice), problem zaduzenosti i si. (Osnovni motivosnivanja /70-tih godina/ ove komisije bila je sve veca globalizacija,razvoj trzista euro-valuta, problem sve vece zaduzenosti i sl.).
Podsjetimo se, prije svega, kakva su iskustva banaka u razvijenimzemljama. Prema imovinsko-pravnim obilježjima, akcionarsko društvoje dominantan oblik organizovanja u tamošnjem bankarskom sektoru.
Kapital ima strateški značaj za razvoj i funkcionisanje banaka i predstavlja jedan od osnovnih kriterijuma za rangiranje i procjenukvaliteta bilansa. U razvijenim zemljama kapital ima dve osnovnefunkcije:
• da banci obezbedi stabilnost u poslovanju i
• da vlasniku donese prihod kroz isplatu dividendi ili kroz apresijaciju akcija na
sekundarnom tržištu.
Zahtevi akcionara u bankama razvijenih zemalja zapadne veoma su visoki. Oni očekuju profit 15%-20% godišnje po osnovusvojih ulaganja. Tu stopu je veoma teško postići imajući u vidu, pre svega, značajan pad učešća banaka u procesu finansijskog
posredovanja.
Pristup zemalja u tranziciji reformi bankarskog sistema zavisi od dva faktora:....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:24 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Javne finansije 3 derrick 0 1,729 31-08-2013 05:17 PM
zadnja poruka: derrick
  Javne finansije 2 Dzemala 0 2,623 11-08-2011 02:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Teorija novca - Finansije Dzemala 0 2,275 06-05-2011 09:49 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Platni promet 1 - Finansije Dzemala 0 2,082 06-05-2011 08:55 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Platni promet - Finansije Dzemala 0 1,911 06-05-2011 08:54 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: