Faze rada na projektima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Faze rada na projektima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


kako bi uspješno ispunili projektne ciljeve. Za organizacije usmjerene na svoje kupce, znanja projektnog menadžmenta su ključna za konstantnu i efikasnu isporuku visoko kvalitetnih proizvoda i usluga.

Pritisci tržišta stalno traže od tvrtki da pronalaze nove načine za smanjenje troškova i povećanje profitabilnosti. Bez dosljednih i standardiziranih metoda upravljanja projektima, potrebno je otkrivati već otkriveno za svaki novi projekt čime se gubi vrijeme, rastu troškovi a time pada zarada.

Na današnjem, izrazito konkurentnom tržištu, zadovoljavanje i zadržavanje kupaca su važniji nego ikada, što nam ostavlja jako malo prostora za greške na projektima. Kvalitetnim upravljanjem projektima stvaramo poslovnu vrijednost. Primjenom softverskog sustava za dosljedno i standardizirano upravljanje projektima kroz cijelu organizaciju promičete pravovremenu isporuku proizvoda i usluga, uz dogovorenu kvalitetu i unutar zadanog budžeta čime vaša tvrtka postaje konkurentnija na tržištu. Pažljivim praćenjem stanja na projektima biti ćete u prilici na vrijeme prepoznati probleme u koje vaši projekti ulaze te adekvatno reagirati.

Korištenjem standardiziranih metoda lakše će te prepoznati glavne snage i slabosti vaših projekata te kontinuiranim poboljšanjem procesa upravljanja projektima postići niže troškove, veću kvalitetu i bržu isporuku...

Faze u razvoju projekta

Planiranje projekta


Proces planiranja započinje definiranjem općeg i specifičnih cilj (eva) te oblikovanje tih ciljeva u precizne projektne zahtjeve. Nakon definiranih ciljeva spremni smo definirati ukupni obuhvat projekta tj.. ono ukupno što želimo projektom ostvariti (ni manje ni više). Kod definiranja obuhvata moramo razmotriti ograničenja koja su stavljena pred nas kao i određene pretpostavke koje sa sobom uvijek nose dozu rizika kod preciznijeg planiranja.

U početnoj fazi ovog procesa vrši se definiranje ciljeva, kao i mjere i akcije koje su neophodne za postizanje definiranih ciljeva. Značaj ove faze je veliki i višestruk. U okviru planiranja vrši se i predviđanje budućih aktivnosti i događaja, ali uzima se u obzir i mogućnost iznenadnih promjena, tj.. planiranje mora biti fleksibilno.

Smisao planiranja je smanjenje neizvjesnosti i rizika koji su prisutni u budućnosti, tako da planiranje obuhvaća i predviđanje. Na temelju predviđanja, vrši se planiranje u kom pravcu usmjeriti organizaciju radi postizanja što bolje pozicije u okruženju. Na temelju planiranja, izrađuje se plan u kojem su definirane akcije koje treba provesti. Ovi planovi svibnju karakteristiku fleksibilnosti, u skladu s procesom planiranja iz kojeg proizilaze...Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Faze u razvoju projekta 5
1.1.1 Planiranje projekta 5
1.1.2 Komunikacija i razvoj tima 7
1.1.3 Microsoft Project 7
1.1.4 Upravljanje ostvarenom vrijednošću 8
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01-09-2010 11:43 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Investicioni program za proizvodnju kanti za djubre - Upravljanje projektima Dzemala 0 1,896 06-05-2011 07:26 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: