Faktori i činioci koji doprinose pojavama krivičnih i drugih protivzakonitih radnji u

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Faktori i činioci koji doprinose pojavama krivičnih i drugih protivzakonitih radnji u
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Društveno-materijalni uslovi života, ekonomske, klasne i druge osnovne strukture i protivrečnosti, koje se rađaju i razvijaju iz tih uslova, predstavljaju osnovnu snagu koja determiniše pojavu kriminalne delatnosti u krajnjoj instanci. Međutim, ti krajnji uzroci kriminaliteta ostvaruju se preko neposrednih uzroka i uslova, tj. preko kriminogenih faktora koji stoje, sudeći po karakteru svoga dejstva, u neposrednijem odnosu prema kriminalnoj aktivnosti. Tih neposrednih kriminogenih uticaja može da bude veoma mnogo, što zavisi kako od pojedinih grupa, oblika i pojedinačnih delinkvencija tako i od konkretnih okolnosti i situacija objektivnog i subjektivnog karaktera. Pri tome se u literaturi prave razne podele, shodno kriterijima koje ističu pojedini autori kao rukovodna načela za njihovo diferenciranje...

FAKTORI KOJI UTIČU NA KRIMINALITET


SiromaštvoU kriminološkoj literaturi se poklanja puno pažnje uticaju siromaštva na kriminalitet, ili, tačnije rečeno, odnosu nižeg društvenog statusa i kriminalnog ponašanja. Nema gotovo ni jednog kriminološkog dela koje to pitanje ne tretira, nastojeći da osvetli taj odnos i da ustanovi veze koje se tu javljaju. Medutim, mišljenja o tom pitanju nisu istovetna. Dok jedni pisci ističu siromaštvo kao osnovni kriminogeni faktor, kao jedan od primarnih neposrednih uzroka kriminalnog ponašanja, drugi nisu skloni da mu pridaju veće kriminogeno dejstvo.

Prvo shvatanje je osobito rašireno u literaturi. Mnogi pisci ističu da je kriminalitet proizvod »socijalpatoloških uslova života«, koji su karakteristični za donje društvene slojeve. On je, po njima, vezan za niži društveni status u sistemu društvene strukture. Za predstavnike drugog shvatanja se ne može reći da sasvim odbacuju siromaštvo kao kriminogeni faktor; međutim, oni smatraju da je domen njegovog uticaja na pojavu kriminalnog ponaša- nja ograničen, a često i neznatan. . .

SADRŽAJ

1 UVOD - 2 -
2 FAKTORI KOJI UTIČU NA KRIMINALITET - 3 -
2.1 Siromaštvo - 3 -
2.2 Nezaposlenost - 5 -
2.3 Škola i obrazovanje - 7 -
2.4 Kockanje - 8 -
2.5 Alkoholizam - 9 -
2.6 Uživanje opojnih droga - 11 -
2.7 Negativni uticaj ulice - 12 -
3 ZAKLJUČAK - 14 -
4 LITERATURA - 15 -PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:31 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Prava političara i drugih javnih funkcionera derrick 0 1,039 24-01-2013 01:11 AM
zadnja poruka: derrick
  Metodika otkrivanja i razjašnjavanja krivičnih dela kradje Maja 0 1,872 24-02-2012 07:01 PM
zadnja poruka: Maja
  Sudovi i izricanje krivičnih sankcija Dzemala 0 1,835 25-03-2011 04:37 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Metodika dokazivanja i otkrivanja krivičnih dijela Dzemala 0 2,358 28-02-2011 09:51 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Humanost i sprovođenje kriminalističkih mera i radnji Dzemala 0 1,777 28-02-2011 09:40 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: