Face odustao od prava da zauvek koristi podatke korisnika

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
Face odustao od prava da zauvek koristi podatke korisnika
[Slika: facebook.jpg]

Društvena mreža Facebook saopštila je danas da je zbog oštre reakcije korisnika i grupa za zaštitu privatnosti odustala od prava da koristi i menja podatke korisnika i pošto oni ugase nalog na toj mreži.

Facebook je početkom februara izmenio uslove korišćenja i u njih uneo odredbu da može da koristi, prikazuje i menja podatke koje korisnici postave i nakon što oni svoj nalog ugase. To u prvi mah nije imalo veliki odjek u javnosti, ali je prošlog vikenda blog o pravima potrošača "konsjumerist" skrenuo pažnju na izmene, reagovale su i grupe za zaštitu privatnosti, kao i sami korisnici Facebooka.
"Facebook sada može da koristi sve što postavite na tu mrežu, kada god žele da koriste i kako god im to odgovara", navedeno je na blogu "konsjumerist".

Osnivač Facebook Mark Zukenberg u ponedeljak je na blogu te mreže kazao da su tim izmenama uslovi samo dodatno objašnjeni i pojednostavljeni. On je posebno istakao da sadržaji koje korisnici postave na Facebook ostaju na mreži i nakon gašenja naloga ukoliko su ih delili sa drugim korisnicima.
To nije zaustavilo oštre kritike na račun izmena, a na Facebooku je osnovana i korisnička grupa za one koji ne prihvataju nova "pravila igre".

Zukenberg je nakon tih reakcija odlučio da nove uslove povuče i vrati na snagu stari ugovor o korišćenju. Prema njegovim rečima, uslovi će biti promenjeni u budućnosti, ali će se to dogoditi uz konsultacije korisnika.
"Više od 175 miliona ljudi koristi Facebook. Ukoliko bismo bili država, zauzeli bismo šesto mesto po broju stanovnika", napisao je on u blogu Facebook.
"Naši uslovi korišćenja ne štite samo naša prava, već regulišu i način na koji se usluga koristi širom sveta. Zbog toga moramo biti sigurni da uslovi korišćenja odražavaju načela i vrednosti korisnika", dodao je Zukenberg.

izvor
Bgdcafe
11:43 PM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Svako koristi Internet sa nekim razlogom Jovica 0 2,186 08-06-2009 01:24 AM
zadnja poruka: Jovica

Skoči na forum: