Evropska unija - geografija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Evropska unija - geografija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz geografije.

Europska unije je jedna od važnijih aktualnih tema s kojom se suočavajaju sve Europske zemlje, pa tako i RH. Zanimalo me što je to Europska unija, kada je nastala, koji su razlozi stvaranja Europske unije, koji su mehanizmi i principi njezina funkcioniranja. Zašto ta organizacija svaki dan ima sve veću ulogu u Europi i svijetu, kakvi su odnosi Hrvatske i Europske unije i koje su mogučnosti ulaska Hrvatske u Uniju.

Unija je nastala radi unapređivanja, međusobne suradnje, te povezivanja svih država članica, na svim poljima nakon svih tih razarajučih ratova.
Ona je simbol demokratskih načela i vrijednosti novoga zajedništva, stoga je razumljivo da jačanje političkih, posebice gospodarskih odnosa sa unijom postao cilj gotovo svih Europskih zemlja ne članica Europske unije. Ulazak u uniju omogučen je svakoj Europskoj državi koja ispuni predviđene kriterije, pa tako i Hrvatskoj. Ulazak u punopravno članstvo EU primarni je interes Hrvatske politike, kako graditi odnose sa Europskim integracijama, kakva su iskustva ostalih, nama sličnih država i koji su putevi ulaska u uniju. Koje su prednosti Hrvatske, a koji nedostatci ulaska u uniju uspoređujući sa ostalim državama koje su zainteresirane za punopravno članstvo u uniji.
Prednosti Hrvatske su iznimno povoljan geografski položaj na dodiru srednje, južne i jugoistočne Europe, te kulturno-civilizacijska povezanost sa Europom. Da bi Hrvatska ostvarila postavljeni cilj morati će uložiti puno truda i napora u promjeni zakonodavstva ali i u zadovoljavanju niza pravnih, političkih i gospodarskih uvijeta. To je proces u kojem će važnu ulogu odigrati i građani RH. Od posebne važnosti za Hrvatsku je poboljšanje odnosa sa susjednim državama, također je važna politika zaštite okoliša, kao i sloboda medija.
Uspiješno provođenje gospodarskih i političkih reformi je kriterij po kojem će se EU odnositi prema zemljama ne članicama.

Ulazak RH u Europske integracije, nije laka zadaća i potrebno je vremena kako bi se to ostvarilo.

http://www.maturskiradovi.net/eshop
09:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Seminarski rad - Geografija Rusije erik_bananamen 0 2,473 03-05-2011 11:29 AM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Saobraćajni sistemi - Saobraćajna geografija Dzemala 0 2,780 07-04-2011 01:50 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Mаrsej - geografija Dzemala 0 1,235 07-04-2011 01:47 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Herceg Novi - geografija Dzemala 0 2,415 25-03-2011 08:28 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Geografija-Afrika Dzemala 0 2,850 25-03-2011 08:27 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: