Evolucija odnosa s javnošću

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Evolucija odnosa s javnošću
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Sve do devedesetih godina, odnosi sa javnošću služili su za slanje poruka kupcima, korisnicima i poslovnim partnerima. Okrenuti prema okruzenju, zaboravljali su bitan segment djelovanja: internu javnost – zaposlene. Prethodilo im je shvatanje da je pad motivisanosti zaposlenih, slabo razumevanje ciljeva kompanije, odnosno sudelovanje u sprovođenju poslovnih odluka posljedica slabe informisanosti i nerazvijene komunikacije sa zaposlenima. Istovrijemeno, u kompanijama su se na poslovnom planu odvijale mnogobrojne promjene: reorganizacija i reduciranje poslovanja, otvaranje novih tržišta, otpuštanje radnika, promjene u poslovnoj politici, promjene u strukturi zaposlenih i potrebe za novim znanjima. Sve te promjene stvarale su nesigurnost, brigu za ličnu egzistenciju, odnosno osjećaj isključenosti.

Svest o tome da uspjeh kompanije zavisi prevashodno od ljudi koji u njoj rade, doprinela je da se zaposlenima sistematski počinje predstavljati vizija, strategija i poslovni ciljevi kako bi im se omogućilo da jasno prepoznaju svoju ulogu i svoje zadatke u daljem razvoju kompanije. Nimalo manje važan problem ne bio ni problem motivacije zaposlenih, koji je, adekvatnom primjenom internih komunikacija počeo da raste.

Dva klesača kamena klešu kocke od granita. Na pitanje šta rade, prvi klesač, nezadovoljan, mrzovoljno odgovara: "Klešem ovaj prokleti kamen!". Drugi, očigledno zadovoljan svojim poslom, ponosno kaže: "Ja sam dio ekipe koja gradi katedralu!". Ovo je jednostavan način da se opiše suština interne komunikacije .

Opšte je mišljenje da dosta lidera vjeruje u to da će komunikacija biti bolja od onoga trenutka kada se implementira najmodernija informaciona tehnologija ili uvede novi menadžer za interne komunikacije. Pogrešno !

Interna komunikacija je sofisticirana disciplina koju nadgledaju iskusni menadžeri i konsultanti koji znaju da osluškuju kako diše njihova interna javnost, odnosno najveći kapital i vrijednosti kompanije – zaposleni. Odnosi sa zaposlenima obuhvataju aktivnosti koje za cilj imaju informisanje, motivaciju, izgradnju povjerenja i zajedničkih korporativnih vrijednosti svih zaposlenih...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Korijeni odnosa s javnošću 5
1.1.1 Podsticaji u istoriji PR-a 6
1.2 Razvoj funkcija agenata za štampu, publiciteta i savjetovanja 9
1.3 Lideri u ovoj oblasti 10
1.3.1 Holanđani – apsolutni lideri u teoriji odnosa s javnošću 11
1.4 Trendovi tokom razvoja odnosa s javnošću 13
1.5 Najvažniji noviji događaji i predviđanja za XXI vijek u oblasti odnosa s javnošću 15
ZAKLJUČAK 19
LITERATURA 20PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:36 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kreiranje anketnog upitnika i planiranje u odnosima s javnošću derrick 0 1,417 19-09-2013 03:01 PM
zadnja poruka: derrick
  Koncept analitickih baza podataka u upravljanju odnosa sa kupcima Dzemala 2 2,475 23-07-2012 07:08 PM
zadnja poruka: derrick
  Razvoj dugoročnih odnosa sa klijentima u Hypo Ape Adria Bank Dzemala 0 1,430 21-02-2011 12:31 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnosi s javnošću u neprofitnim organizacijama Dzemala 0 2,697 20-02-2011 11:48 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnosi s javnošću kao oblik promocije -ij Dzemala 0 1,622 20-02-2011 11:46 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: