Etički kodeks u bankarstvu Ogledni primer ALFA BANKA

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Etički kodeks u bankarstvu Ogledni primer ALFA BANKA
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Етички кодекс у банкарству представља скуп правила, норми и моралних начела која одређују понашање људи и функционисање банке као пословне организације у савременом друштву. Проучавање етичког кодекса у банкарству је од велике важности зато што упознаје људе са основама морала, моралних начела и теоријом вредности које су присутне свуда па и у банкарству. Битна ствар код етичког кодекса у банкарству јесте да он на индивидуални начин одређује стандарде понашања људи у оквиру једне банке али такође мора испоштовати и норме којих се друге банке придржавају. Не постоји један универзални етички кодекс који обједињује правила понашања свих банки. Постоје ставке које су генерализоване и нормиране од стране већине па се тога треба придржавати.
Етички кодекс је добровољни оквир којим банке уређују пословање с клијентима (правним и физичким особама) и другим банкама. Поред обавеза које пред њих постављају закони и прописи, као и упутстава надзорних органа, банке су традиционално усвојиле правила понашања као опште прихваћене норме с циљем њиховог спровођења.
Када говоримо о етичком кодексу морамо узети у обзир то да сама етика јесте грана филозофије која проучава морал и појмове доброг и исправног. Стога, етички кодекс у банкарству настоји да детерминише битне ствари које комуникацију људи у њој и људи које имају контакт са њом доводи на што продуктивнији и савременији ниво.
Специфични морални захтеви везани за особености различитих занимања, без обзира на њихову универзалност, у разним областима активности јављају се у специфичном облику. У свакој леже једнаки захтеви радног и пословног морала, али постоје неки посебни захтеви везани за специфичност одређене професије. Сви ти захтеви су везани за професионалну част и поштење, а садржај прописа сваке професионалне етике одређен је општим принципима моралности, као сто су хуманост, часно испуњавање својих обавеза и дужности, достојанство, однос према раду, став према властитом послу...

САДРЖАЈ

УВОД 3
ПОЈАМ ЕТИКЕ 4
ПОСЛОВНА ЕТИКА 7
ЕТИКА У БАНКАРСТВУ 10
МОДЕЛ ЕТИЧКОГ КОДЕКСА У БАНКАРСТВУ 12
ЕТИКА МЕНАЏМЕНТА ПОСЛОВНЕ БАНКЕ 15
УТИЦАЈ ПОСЛОВНЕ ЕТИКЕ НА БАНКАРСТВО 16
АЛФА БАНКА КАО ПРИМЕР УСПЕШНЕ ПОСЛОВНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОД УТИЦАЈЕМ ЕТИЧКИХ КОДЕКСА 18
ЕТИКА АЛФА БАНКЕ У УСЛОВИМА ИНФОРМАТИЧКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 20
ЗАКЉУЧАК 23
ЛИТЕРАТУРА 25


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Evropska centralna banka - osnivanje, funkcije,instrumenti..organi odlucivanja.... Dzemala 0 2,312 17-04-2011 12:14 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Centralna banka- učesnik na finansijskom tržištu Dzemala 0 2,047 17-04-2011 12:10 AM
zadnja poruka: Dzemala
  eBay-primer promocije na e-commerce sajtu Dzemala 0 2,118 09-08-2010 09:19 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Primer analize preduzeca - novartis international ag stariword Dzemala 0 1,537 06-06-2010 11:40 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Centralna banka i njene funkcije Dzemala 0 1,628 04-06-2010 12:05 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: