Etička dimenzija odnosa sa javnošću -esej-cirilica

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Etička dimenzija odnosa sa javnošću -esej-cirilica
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Област етичке димензије односа са јавношћу биће приказана кроз теоријска и практична запажања, јер и однос према овој области је прије свега такав, да се више ради о занату који се учи кроз праксу, него о специјалистичком или академском знању. Наравно, да иницијално треба правити разлику између односа са јавношћу који су били саставни дио државне администрације, што је ова област била раније, од модерног концепта односа са јавношћу као дисциплине менаџмента.

Информације које постоје у области етичке димензије односа са јавношћу, указују да поред генералних тенденција у оквиру струке односа са јавношћу постоје и специфична усмерења код појединих образовних институција (факултет, средња школа, колеџи, специјализације), као и у појединим државама.

Намијењен руководиоцима, државним службеницима и намештеницима, настоји да се област етичке димензије односа са јавношћу приближи професионалцима који треба да користе услуге или их пружају у овој области.

Етички димензије односа с јавношћу су мултидисциплинарна област које је доживела развој у задњих 30 до 40 година. Појава и развој електронских медија (у првом реду телевизије) и њихов значај за обликовање јавног мњења, представљају преломне моменте у развоју методологија комуникације с јавношћу. Такође не смијемо заборавити да је повратак вишестраначке демократије у нашу земљу увећао значај комуникације с јавношћу за функционисање свих сектора јавне администрације. Процес реформи и хармонизације с легислативом ЕУ додатно захтева ажуран, али и стратешки усмерен приступ јавности било кроз масовне медије, било кроз директну комуникацију. Принципи транспарентности и јавне одговорности који се активно афирмишу кроз процес стабилизације и асоцијације су само још један од низа разлога због којих је скуп методологија именован као односи с јавношћу (Публиц Релатион или само кратко ПР) од виталног значаја за функционисање свих сегмената јавног живота...

Суштину етичке димензије односа са јавношћу

Када настојимо да прикажемо суштину етичке односа са јавношћу, онда то најчешће чинимо кроз дефиниције. Свака од следећих дефиниција наглашава одређене аспекте ове области, коме је усмерена, шта се њом побољшава и какви су њени приоритети:

• Односи са јавношћу су позитивно представљање организације њеној свеукупној
јавности .
• Управљање комуникацијом између организације и њезине публике, сматра
се етичким односима са јавношћу .
• Односи са јавношћу се састоје од свих облика планираног комуницирања,
унутрашњег и спољашњег, између пословне организације и њезине јавности, са циљем постизања специфичних циљева које се тичу њиховог узајамног разумијевања .
• Пракса односа са јавношћу је уметност и друштвена наука анализирања трендова, предвиђања њихових последица, саветовања руководства организације и примјена планираних програма активности који ће служити интересима како организације тако и јавности (тзв. Мексичка изјава )...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:30 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Odnosi s javnošću kao pomoćno sredstvo za postizanje etičke harmonije Dzemala 0 1,820 10-08-2011 09:12 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Društveno odgovorno poslovanje na primjeru organizacije Simens - esej Dzemala 0 3,016 10-08-2011 09:08 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Etička dimenzija odnosa sa javnošću Dzemala 0 2,955 31-05-2010 11:31 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Eticka strana marketing istrazivanja Dzemala 0 2,873 31-05-2010 11:25 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: