Estonija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Estonija
UVOD

Republika Estonija, ili Estonija (estonski: Eesti Vabariik ili Eesti) je država u severnoj Evropi, i država članica Evropske unije od 2004. Od Finske na severu je odvaja uzani Finski zaliv a od Švedske na zapadu srednji deo Baltičkog mora. Estonija ima kopnene granice sa baltičkom državom Letonijom na jugu i Rusijom na istoku.

Nakon što je Estonija ponovo stekla nezavisnost, 1991. usledila je javna debata oko izabranog engleskog imena za Estoniju. Sufiks –onia u imenu Estonia (ranije takođe Esthonia) je latinskog porekla, i neki smatraju da podseća na istočnu Evropu. Mnogi Estonci se više identifikuju sa severnom Evropom, i više bi voleli da njihova zemlja ima ime koje zvuči nordijskije. Najpoznatija alternativa imenu u engleskom jeziku je Estland (Estland), što je i naziv za ovu zemlju u većini germanskih jezika (na primer u nemačkom, danskom, norveškom, i švedskom).

Sadržaj

UVOD 3
1 Geografski položaj 4
2 Geomorfološke karakteristike reljefa 5
3 Klima 7
4 Hidrološke karakteristike 8
5 Biljni i životinjski svet 9
6 Prirodna bogatstva 11
7 Stanovništvo, kultura i istorijska proslošt 12
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 18


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:28 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: