ESP kao deo serijske opreme

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
ESP kao deo serijske opreme
[Slika: esp.jpg]

Evropska komisija donela je predlog zakona prema kojem će ESP biti standardno ugrađivan u nove automobile od 2012. godine. Od 2012. godine svi novoregistrovani automobili i teretna vozila na području Evropske unije moraće da imaju ESP kao deo serijske opreme, dok će od 2014. to važiti za sve nove modele koje će predstavljati proizvođači, predložila je nedavno Evropska komisija. Da bi pomenuti predlog postao važeći propis, mora još da ga potvrdi Veće ministara. ESP spasava živote, u to nema sumnje.

Prema istraživanjima Mercedes Benz-a, učestvovanje njegovih vozila s ESP-om u nesrećama u kojima učestvuje samo vozač na području Nemačke palo je za 42 odsto, a nakon što je proučila milion nesreća s telesnim povredama, Toyota je zaključila da bi ugradnja ESP-a u njena vozila mogla da smanji ozbiljne nesreće u kojima učestvuje samo vozač za 50 odsto. Istraživanje Federalne agencije za sigurnost saobraćaja na autoputevima u SAD pokazalo je da su automobili s ESP-om u periodu od 1997. do 2007. imali 35 odsto manje nesreća nego pre uvođenja ESP-a.

Od svih automobila na putevima u Evropskoj uniji zasad samo 20 odsto ima ugrađen ESP. Prema projekcijama, nakon što ovaj sistem postane obavezan, svake godine će na evropskim putevima biti 100.000 povreda i 4.000 smrtnih slučajeva manje.

Izvor: Internet Krstarica
02:10 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: