eRepublik - borite se za eSrbiju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 2 Glasova - 3 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
borissajkas
Unregistered

 
Poruka: #1
eRepublik - borite se za eSrbiju
Postovani citaoce, prolaznice, dobro si procitao. Srbija je okupirana i treba tvoju pomoc i pomoc tvojih poznanika.
O cemu se radi?

Pre godinu i po dana, pocela je sa radom interesantna online browser igra Erepublik (http://www.erepublik.com). Zamisljena kao pre svega masovna igra, u kojoj su pored niza individualnih prosperiteta, svakom igracu omogucena ucesca i u organizovanom radu virtuelne drzave (eDrzave), koja po nekom nepisanom pravilu podrazumevaju licno ucesce u radu i prosperitetu drzave kojoj ste i sam pripadnik i u RL-u (real life, eng. stvaran zivot). Sa tog aspekta, ova igra je lepa kopija politickog, vojnog, kulturnog i ekonomskog prosperiteta kako pojednica, tako i drzave u kojoj zivi i/ili za koju se zalaze.

Iako to sve lepo zvuci “na papiru”, u praksi je to mnogo kompleksnije nego sto se na prvi pogled cini, bas kao sto je i sama igra (Erepublik) mnogo kompleksnija nego sto na prvi pogled deluje.


Kako odredjena populacija igraca iz odredjenih zemalja jaca, tako se vremenom dodaju nove i nove eDrzave. Tako je sredinom februara ove godine, na tadasnje zadovoljstvo mnogih zaljubljenika ove igre sa nasih prostora, svetlost dana ugledala i drzava koju su mnogi od nas zeljno iscekivali da vide na mapi Novog Sveta - e-republika Srbija (eSrbija). Sve bi to bilo sjajno, da dolazak nove drzave nije podrazumevao i neophodnost uredjenog sistema funkcionisanja iste kao i vrlo primamljiva kasa drzavne blagajne koja je privukla ne samo one koji su zeleli da novac iz te kase upotrebe za razvoj nove drzave, nego i one koji su zeleli da se okoriste novcima iz iste…

Vec od svog zvanicnog osnivanja, virtualna drzava Srbija (sastavljena iz sedam regiona: Vojvodina, Beograd, Istocna Srbija, Zapadna Srbija, Raška, Sumadija i Juzna Srbija) pocinje da bude meta napada naseg starijeg i iskusnijeg zapadnog suseda - e-Republike Hrvatske. Iz nekoliko razloga (koje je realno uvek lako naci da bi se opravdala bilo kakva agresija) eSrbija postaje meta napada eHrvatske (prvo politicki, pa ekonomsko a kasnije i vojno), da bi danas pet od sedam regiona eSrbije bilo pod okupacijom e-republike Hrvatske. Sa unistenom ekonomijom, preuzetom kontrolom nad parlamentom eSrbije i pripadnikom HV-a (Hrvatske vojske) na mestu predsednika eSrbije, e-republika Hrvatska uspela je da od eSrbije napravi sopstvenu “igracku” sa kojom se mogla poigravati kada i kako joj padne na pamet. Ukratko, pripadnik HV-a, sa mesta predsednika eSrbije je napao originalnu teritoriju eHrvatske aktivirajuci u ratu izmedju dve drzave sve saveznicke ugovore koje je eHrvatska imala u tom trenutku (ukupno 6) i na taj nacin omogucio eHrvatskoj da u ratu koji je bio aktivan eHrvatska ima nenadoknadivu prednost u broju saveznika, ne dajuci eSrbiji nikakvu sansu da se brani. Pored toga, pred sam kraj svog mandata, da bi ubrzao okupaciju i propadanje eSrbije, pripadnik HV-a na mestu predsednika eSrbije predaje 4 borbe za redom cime su Vojvodina, Beograd, Istocna i Zapadna Srbija podpale pod direktnu okupaciju e-republike Hrvatske. Nakon toga sledi bitka za Rašku u kojoj vojno znatno nadmocniji neprijatelj lagano osvaja i petu teritoriju eSrbije.

Kako su mnogi, pre svega novopridosli stanovnici eSrbije bili zgrozeni, zbunjeni i nemocni da ucine bilo sta, moral nasih ljudi je poceo da opada. Zarobljeno stanovnistvo u pomenutim regijama, kao i srpske kompanije, postaju deo eHrvatske. Izgledalo je da se eSrbija nalazi u bezizlaznoj situaciji koju su vec dozivele pojedine zemlje Erepublika. Zeleci da ipak pokusa da uradi nesto konkretno, grupa novopridoslih stanovnika eSrbije, u saradnji sa starim rukovodstvom eSrbije, izvodi dramaticnu akciju totalne okupacije eSrbije, ovoga puta u saradnji sa nasim istocnim komsijom - Bugarskom. Cilj operacije je - izbavljanje eSrbije iz ruku eHrvatske (nakon totalnog nestanka države - svi ratovi protiv nje se ponistavaju).

Za potrebe ove akcije potrosena je gotovo celokupna drzavna kasa eSrbije i nakon jednog dana kada je totalno bila izbrisana sa karte Novog Sveta, eSrbija se, nakon dramaticne borbe u oslobodilackom ratu vratila na kartu Novog Sveta sa (za sada jedinom teritorijom) - Sumadijom, koja je tim cinom postala prestonica nove drzave. Interesantno je da se u toj borbi vodila zestoka bitka, iako su i Bugarske i Srpske snage (na osnovu prethodnog dogovora izmedju predsednika dveju drzava) vojskovale na strani oslobodilaca eSrbije, ali se na strani “branilaca” pojavila vojska e-republike Hrvatske sa svojim saveznicima, pokusavajuci da osujeti eSrbiju da se “ponovo rodi”. Nakon neizvesne borbe, eSrbija ipak uspeva u svojoj prvobitnoj nameri.

Medjutim, tu nasim mukama kraj ni iz bliza nije na vidiku.

Sada nam je potrebna pomoc novih igrača vise nego ikada. Sada ste nam potrebni bas VI. Da, da - Vi koji citate ove redove.

Kako je Erepublik igra u kojoj skup pojedinaca cine ekonomsku, vojnu ili politicku snagu, eSrbiji je potrebna brojnost. Brojnost onih koji su spremni da svojim radom (i zabavom, jer ovo je pre svega igra!) doprinesu prosperitetu eSrbije u novom svetu. U Erepubliku brojnost odredjene nacije cini njen najveci potencijal. Primera radi, situacija u kojoj se trenutno nalazi eSrbija je veoma slicna situaciji u kojoj se nekada nalazila eMadjarska (inace za sada jedini saveznik eSrbije). Rumunija (kao jedna od najjacih nacija u Erepubliku i saveznik eHrvatske) je u proslosti bila okupirala skoro celokupnu Madjarsku. Nakon toga broj igraca e-republike Madjarske je u kratkom vremenskom periodu eksplodirao i u roku od mesec dana broj stanovnika eMadjarske se uvecao za 5 puta. Samo par meseci kasnije, danas, Madjarska je jedna od Velesila u Erepubliku i to je primer koji bi i mi mogli da sledimo.

Postanite gradjanin Erepublika. Upoznajte nove ljude, zabavite se i nadjite svoje mesto i interesovanje u ovoj nadasve interesantnoj ekonomsko-politicko-vojnoj strategiji gde je uloga pojedinca u celokupnom delovanju drustva naizgled mala, ali i neizmerno vazna.

Pokazite sebi, a i drugima, da u virtuelnom svetu, mozda baš Vi mozete postati bitan zupcanik prosperiteta e-republike Srbije kao njen buduci Predsednik, Novinar, Politicar, Vojnik, Vlasnik jedne ili više kompanija, trgovac, spekulant na berzi mnogobrojnih valuta ili kombinacija necega spomenutog jer je granica samo Vasa masta, a mogucnosti takve da Vas niko ne moze sputati.

Postanite gradjanin Erepublika, zabavite se i pomozite eSrbiji tokom te zabave!

Par saveta kako da igrate igru:

- da bi zaista pomogli eSrbiji, postavite komentar na ovaj post, i stavite Vasu mail adresu, sa koje zelite da se registrujete u ovu igru, kako bi dobili pozivnicu nekog od clanova eSrbije i samim tim povecali budzet eSrbije

- posto je eSrbija trenutno u teskom stanju, anjbolje bi bilo da prilikom registracije izaberete da zivite u eIndoneziji (bilo koja oblast) koja je inace saveznik eSrbije

- kako bi vam olaksali igru, Ministarstvo obrazovanja eSrbje ej napisalo tekstove za pocetnike koje bi morali da procitate pre igranja!

- igra u pocetku (prvih 10-15 dana) zahteva 10 minuta vaseg vremena!

A sad vazan link:

http://borissajkas.byethost14.com//desic...a-esrbiju/
01:02 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: