Emocionalna pripremljenost- pedagogija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Emocionalna pripremljenost- pedagogija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


УТИЦАЈ РОДИТЕЉА НА ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

Свака ствар на свету, ако хоћемо да буде корисна, изискује савете и добре припреме.

Полазак у школу представља узбудљив доживљај за породицу. Родитељи су тада радосни, али и веома забринути. Да ли ће се дете снаћи у шоли, какав контакт ће успоставити са учитељем, да ли ће успешно удовољити школским обавезама, да ли ће се пореметити устаљени породични живот, да ли су дете довољно припремили за полазак у школу, да ли му је пружено довољно предзнање...?

Често су ове стрепње родитеља сувишне, јер је дете најчешће спонтано научило све оно што му је потребно за уклапање у школску средину. Од родитеља углавном зависи да ли ће се дете радовати поласку у школу. Ако су неки родитељи током школовања развили аверзију према школи, не би требало да то преносе на своје дете, поготову што се много тога у школи изменило набоље. Родитељи треба да знају да се најчешће, већ петогодишње дете радује поласку у школу, то јест оно тај тренутак са нестпљењем очекује. Међутим, ову њихову страсну жељу могу родитељи својим непромишљеним поступком да угуше. Наиме, има родитеља који из частољубља и тежње за престижом настоје да по сваку цену науче дете да пре поласка у школу чита, пише и рачуна, па чак и целокупно градиво првог разреда да научи унапред. Ако у томе неуспеју веома су несретни, јер, наводно " комшијско " дете истог узраста као и њихово све то зна. При свему томе настаје једно неразумно такмичење између родитеља у комшилуку чије ће дете прво да научи да чита и пише. Овакви родитељи нису ни свесни да тиме свом детету чине сасвим погрешну услугу. Прво, ако дете научи унапред градиво, неће морати у првом разреду скоро ништа да учи ( будући да све то већ зна ), па ће се код њега развити навика нерада, те ће у следећим разредима шепати док не изгради радну навику, понекад у томе и не успе. Друго, они ускраћују свом предшколско детету драгоцено време за игру, поготову са другом децом, а добро је познато да је једном петогодишњаку игра потребна скоро као и правилна исхрана.

Родитељи не треба да брину чак ни у случајевима када дете при поласку у школу није научило ниједно слово. Зато постоје школе. Уместо да дете пре поласка у школу присиљавају да учи читање и писање, боље је водити га на село, шетати са њим кроз шуму, водити га у зоолошки врт... Значи, код детета треба будити радозналост и интерес за нова сазнања, па сходно томе и према школи која ће му то пружити. Ако се са дететом пре поласка у школу нешто жели и обрадити то би требало бити у форми забаве и игре...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:03 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uloga nagrade u vaspitanju predškolskog deteta - predškolska pedagogija Maja 0 2,845 23-02-2012 03:25 PM
zadnja poruka: Maja
  Socijalna pedagogija Maja 0 2,547 23-02-2012 03:20 PM
zadnja poruka: Maja
  Komparacija osnovnih škola kod nas i u Austriji - pedagogija Maja 0 1,910 23-02-2012 02:49 PM
zadnja poruka: Maja
  Potrebe i mogućnosti osavremenjivanja nastavnog procesa pedagogija sa psihologijom Dzemala 0 2,181 13-04-2011 12:34 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Misli o vaspitanju -Džon Lok pedagogija Dzemala 0 3,180 13-04-2011 12:27 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: