Email

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Email
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz informatike.

Internet je računarska mreža koja obuhvata ceo svet i omogućava ljudima brz pristup informacijama,znanju,zabavi i mišljenjima ljudi širom sveta. O internetu se često govori kao o superibrzom putu za razmenu informacija. On omogućuje da se velike količine informacija kruže svetom, od računara do računara,omogućujući širokoj publici lak i brz pristup do njih.

Šta se može uraditi putem interneta?

Đaci mogu da na svom računaru dobiju slike i podatke iz galerija,koje se, ma primer nalaze u Francuskoj,Japanu i Velikoj Britaniji.
Mogu da potraže nepoznete reči i istorijske datume u kompjuterizov-
anim referencijalnim bibliotekama koje se nalaze u bilo kojoj zemlji. Mogu isto tako, da čuju snimak sa nekog albuma, dok štampaju akordsku pratnju na gitari.

Rođenje interneta:

Internet je nastao kao vojna mreža za komunikaciju. U ranim 1970 – tim, američki inženjeri su projektovali system koji bi mogao da nastavi da radi, čak i kada bi nuklearni napad onesposobio neke od računara.
Signali bi se automatski slali drugim putevima do preostalih računara. Ovaj projekat je kasnije korišten za postavljanje računarskih mreža.

Jedna od najboljih stvari u vezi Interneta je ta što ga zapravo niko ne poseduje. To je globalna kolekcija mreža, velikih i malih. Ove mreže su zajedno spojene na različite načine, i zajedno čine jedinstveni entitet koji mi poznajemo kao Internet. Samo ime Internet potiče od ideje koja povezuje sve mreže. Od početaka Interneta 1969. godine pređen je ogroman put od samo 4 povezana računara do stotine miliona povezanih računara danas. Međutim, činjenica da niko ne poseduje Internet ne znači da ga niko ne kontroliše, na više načina. The Internet Society, neprofitna organizacija formirana 1992. godine bavi se nadgledanjem protokola i uslova saobraćanja na Internetu.


Internert je naziv za najveću globalnu mrežu. Sa ovom mrežom se mogu povezivati druge računarske mreže, pa za Interneta kažemo da je ‚‚mreža svih mreža.‚‚
Svaki računar u Internet-u ima svoju adresu.Adresa se sastoji od četiri grupe simbola između kojih se nalaye tačke.Na primer:

http://www.maturskiradovi.net/eshop
09:56 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: