Elektronsko bankarstvo 7

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Elektronsko bankarstvo 7
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Novac je kulturno–istorijska i društveno–ekonomska pojava koju je ljudsko društvo, na određenom stepenu svog razvoja, prihvatilo kao medijum razmene, merilo vrednosti i sredstvo za plaćanje. U primitivnoj robnoj razmeni funkciju opšteg ekvivalenta obavljale su različite robe (naturalni novac), koje su kasnije zamenjene novcem pune materijalne vrednosti iskovanim od plemenitih metala. Problem sa skladištenjem novca vekovima je bio taj da novac, u stvari, nema nikakvu funkciju ako ne cirkuliše. Vrednost — realna ili imaginarna — i cirkulacija su blisko međusobno povezane i od vitalnog su značaja za suštinu novca."


Elektronski novac


Najveće tehnološko dostignuće u razvoju bankarstva je pojava elektronskog novca. Novac je, u savremenoj interpretaciji, ″informacija″. Brojne inovacije koje se odigravaju u oblasti plaćanja na malo poznate su pod nazivom elektronski novac (e–money) ili digitalni novac (digital cash). Ove inovacije, koje se još uvek nalaze u početnoj fazi razvoja, imaju potencijal da ugroze dominantnu ulogu gotovog novca u oblasti plaćanja na malo i da učine transakcije na malo mnogo lakšim i jeftinijim.
Elektronski novac, odnosno, elektronsko plaćanje je razmena materijalnih sredstava putem telekomunikacionih infrastruktura. Ovakav novac u osnovi je virtuelan i predstavljen je brojčanim sistemom koji postoji u memoriji računara, te kao takav ne poznaje geografske granice i može se praktično u trenutku prebaciti na velike udaljenosti. Mada je češće u upotrebi pojam ″elektronski novac″, terminološki je precizniji naziv ″digitalni novac″, jer se prvi može koristiti i u analognim komunikacijama. . .

Sadržaj:


Uvod 3
Elektronski novac 3
Faktori koji utiču na razvoj elektronskog novca 6
Platne kartice kao novac budućnosti 8
Podela platnih kartica 9
Sigurnost elektronskog bankarstva 11
Šifrovanje 12
Digitalni potpis 12
Zaključak 14PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:02 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Seminarski rad - Elektronsko poslovanje turističkih kompanija erik_bananamen 0 2,445 14-05-2011 01:28 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Komercijalno bankarstvo u FBIH Dzemala 0 2,891 30-01-2011 01:46 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Elektronsko bankarstvo 5 Dzemala 0 3,161 29-01-2011 12:42 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Sigurnosni aspekti zastite elektonskog poslovanja - elektronsko poslovanje Dzemala 0 5,157 30-05-2010 11:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski informacioni sistemi - elektronsko poslovanje Dzemala 0 3,034 30-05-2010 11:48 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: