Elektronsko bankarstvo 5

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Elektronsko bankarstvo 5
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Osnovni efekat razvoja informacione tehnologije jeste povećanje konkurencije na finansijskom tržištu, iz razloga što je olakšan pristup informacijama, koje nude davaoci korisnicima usluga. Opredeljenje banke za upuštanje u elektronsko bankarstvo je uslovljeno i nastojanjem banaka da zadrže postojeće, kao i da pridobiju nove klijente. U domicilnim uslovima, nastajanje elektronskog poslovanja pruža mogućnost bankama za uspostavljanje liderske pozicije. Trenutno, u domicilnim uslovima elektronsko bankarstvo koristi mali broj klijenata i za sada se ne može predvideti kojim će tempom ta primena rasti, što nameće potrebu ulaganja značajnih sredstava banke u razvoj i marketing. Nije zanemarljiv podatak da cena usluga elektronskog bankarstva iznosi samo oko 30% troškova tradicionalnih bankarskih usluga koje su prisutne u tradicionalnom poslovanju. Kao eksterni faktor uvođenja elektronskog bankarstva su svakako i sve izraženiji zahtevi klijenata za jeftinijim uslugama, jednostavnijim dolaskom do usluga i sve veće znanje klijenata o informacionoj tehnologiji i mogućnostima koje ona pruža u pojednostavljanju obavljanja redovnih aktivnosti i uštede vremena. ..

Elektronsko bankarstvo

Elektronsko bankarstvo predstavlja elektronske sisteme za transfer novca, zapisa i dokumenata bez papira baziranog na integraciji računarske i komunikacione tehnologije. U osnovi elektronskog bankarstva nalazi se EFT (Electronic Funds Transfer) odnosno transfer sredstava iz dela finansijskih aktiva u okviru jednog ili više transaktora, i to eleketronskim putem. Takav prenos novca i zapisa bez papira obavlja se uz primenu odgovarajućih programskih paketa i aplikacija.

Elektronsko bankarstvo (E-banking) je novijeg datuma, i njegova primena u zantnoj meri ubrzava proces transakcija, što u osnovi znači, da primena elektronskog bankarstva predstavlja olakšanje u bankovnom poslovanju. Razvoj elektronskog bankarstva znatno menja dosadašnje finansijske instrumente, procedure i tehnologiju poslovanja svih učesnika u finansijskim transakcijama što za rezultat ima reinžinjering poslovnih procesa u bankama i drugim brojnim finansijskim institucijama. Elektronsko bankarstvo, odnosno interbankarski komunikacioni i informacioni sistemi su se razvijali vrlo intenzivno već od kraja 70-tih početkom 80-tih godina prošlog veka uporedo sa razvojem računarskih mreža, sve sofisticiranije softverske podrške i međunarodnih standarda...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Elektronsko bankarstvo 3
1.2 Model E - bank 8
1.3 SWIFT sistem 9
1.3.1 Distributivne mreže e-bankarstva 10
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:42 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Elektronsko bankarstvo 7 Dzemala 0 2,246 07-08-2011 10:02 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski rad - Elektronsko poslovanje turističkih kompanija erik_bananamen 0 2,241 14-05-2011 01:28 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Komercijalno bankarstvo u FBIH Dzemala 0 2,696 30-01-2011 01:46 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sigurnosni aspekti zastite elektonskog poslovanja - elektronsko poslovanje Dzemala 0 4,971 30-05-2010 11:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski informacioni sistemi - elektronsko poslovanje Dzemala 0 2,680 30-05-2010 11:48 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: