Ekonomika preduzeća u praksi - primer na konkretnom preduzeću

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Ekonomika preduzeća u praksi - primer na konkretnom preduzeću
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Ekonomika preduzeća u smislu teorije ekonomije preduzeća identifikuje, opisuje i sistematizuje ekonomske fenomene relevantne za egzistenciju i funkcionisanje preduzeća u njegovom svojstvu ekonomskog organizacionog sistema, istražuje njihove uzajamne odnose, dejstva tih odnosa i iz njih rezultirajuće efekte, kao i faktore koji na te odnose deluju, usmeravaju ih ili ih determinišu, te eventualne zakone po kojima svi ti ekonomski fenomeni nastaju,deluju i nestaju.

Pocesi usmeravanja ekonomske misli i ekonomske teorije na fenomen preduzeća javili su se u vidu knjigovodstvene prakse. Iz nje se, vremenom, ekonomska misao, usmerena na preduzeće, razvila u teoriju knjigovodstva, teoriju troškova, teoriju računovodstva. Teorije troškova i teorije bilansa dugo su bile dominirajući sadržaj evropske teorijske misli u problematici ekonomije preduzeća. To je važilo sve dok teorija troškova u svom razvoju i svojoj iscrpnosti nije stigla do vrhunca na kome je svoj sadržaj obuhvatila u celini i razjasnila ga u svim detaljima.
Sa razvojem i usponom teorije troškova, sa razvojem i narastanjem privredne prakse, ekonomskoj misli su se nametali novi sadržaji i novi predmeti njenog istraživanja. Narastanje broja i veličine privrednih subjekata, džinovsko narastanje svetske proizvodnje i ne manje širenje svetskog tržišta, stavili su pred ekonomsku misao nove izazovne probleme. Njihovo rešavanje dovelo je do pojave teorija firme, teorija ciljne funkcije preduzeća, teorija proizvodne funkcije i, posebno, teorija produktivnosti, koje su u jednom vremenu izmedu dva svetska rata izuzetno zaokupljale pažnju ekonomista. Sa narastanjem proizvodnje javili su se i problemi plasmana, koji su bili dovoljni impulsi za razvoj teorija funkcije tražnje, teorija tržišta uopšte i posebno marketinga kao kompleksne poslovne funkcije preduzeća. Komplikovanje poslovnih aktivnosti preduzeća zahtevalo je naučno izučavanje upravljanja preduzećem, što je u teorijskoj misli imalo za posledicu formulisanje teorija menadžmenta. Za to mnoštvo teorija koje u ekonomskoj misli tretiraju ekonomiju preduzeća karakteristicno je da su parcijalne prirode i u velikoj meri autonomne, tako da nisu mogle formulisati jedinstvenu, koherentnu i integralnu teoriju ekonomije preduzeća. . .

SADRŽAJ:


1. UVOD 3
2. LIČNA KARTA PREDUZEĆA INEA SR D.O.O. 4
2.1. DELATNOST, ORGANIZACIJA I KADROVI 4
2.2. PROIZVODNI PROGRAM I KALKULACIJA PRODAJNE CENE 6
2.3. OBRAČUN ZARADA ZAPOSLENIH 7
2.4. TOK GOTOVINE - CASH FLOW 8
2.5. EKONOMSKI USPEH I PRELOMNE TAČKE POSLOVANJA ZA PERIOD 2010 GODINU 8
2.5.1. Bilans uspeha za poslovnu 2010. godinu 8
2.5.2. Bilans stanja za poslovnu 2010. godinu 9
2.6. RAD PREDUZEĆA SA POSLOVNIM GUBITKOM 9
4. LITERATURA 11
5. PRILOZI 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ocena poslovanja preduzeca Dzemala 0 1,309 01-09-2010 06:38 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: