Ekoloski marketing

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Ekoloski marketing
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U doba Julija Cezara Zemljom je hodalo manje od 250.000 ljudi, u doba Kolumba bilo ih je pola milijarde, krajem 18.-tog veka milijardu, nešto nakon Drugog svetskog rata dve , a trenutno nas ima 6 milijardi. S obzirom da se vreme potrebno za udvostručenje ljudske populacije svelo na 55 godina, to se prema nekim procenama iz 90-tih godina očekuje da će krajem 21. veka na našoj Planeti živeti 13 milijarde ljudi.
Postavlja se pitanje hoće li Zemlja moći da izdrži toliko stanovništvo i da udovolji njegovim željama i potrebama , zahtevima i očekivanjima. Hoće li ova naša Planeta, koja je već dovoljno iscrpljena i zagađena , na koju padaju kisele kiše, koju obavija oštećen ozonski omotač i koja živi u stalnom strahu od nuklearnog rata, moći da udovolji savremenom i civilizovanom čoveku, ili će taj isti čovek uništavajući ovu našu Planetu, uništiti i samog sebe.
Hoće li ova naša Planeta , za koju se još Ivo Andrić pitao nije li ona pakao drugog sveta, u 21. veku zaista biti pakao u kome će generacije koje dolaze ispaštati grehe svojih predaka, koji su vrlo rasipnički sekli šume, vadili rude, uništavali čitave biljne i životinjske vrste, zagađivali vode, vazduh, tlo, menjali reljef, pa samim tim i klimu, jednom rečju ranjavali, zlostavljali, uništavali svoju Planetu.
Shvatajući ozbiljnost situacije i tragajući za odgovorima na sva ova pitanja, čovek je, počev od 1972.god. kada su utvrđene « granice rasta « i kada je na I Konferenciji UN o životnoj sredini o Štokholmu doneta prva Deklaracija o zaštiti životne sredine, počeo da razmišlja o tome kako da produži svoj opstanak i razvoj na ovoj Planeti, što je rezultiralo razvijanjem koncepta održivog razvoja.

KONCEPT ODRŽIVOG RAZVOJA

Porast broja stanovnika na planeti Zemlji kao i razvoj industrije dovode do stalne ugroženosti životne sredine. Posledice se najviše ogledaju u povećanom zagađenju vode, vazduha i zemljišta. Pošto ovi degradacioni procesi dobijaju zabrinjavajuće razmere, razumljivo je što savremena civilizacija nastoji da ukaže na neophodnost preduzimanja odgovarajućih mera radi zaštite životne sredine.
Koncept održivog razvoja ozvačava mogućnost daljeg razvoja, kako postojeće generacije, tako i budućih generacija, tako i budućih generacija. To znači da sadašnje generacije treba da planiraju i stvaraju sebi odgovarajući kvalitet životne sredine, istovremeno ostvarujući budućim generacijama da ostvaruju sebi isti kvalitet. Koncept održivog razvoja ustanovljen je 1989. godine. Proklamovan Bergenskom deklaracijom 1990.- te, a prihvaćen i usvojen na globalnom nivou 1992.godine na II Konferenciji UN o životnoj sredini i razvoju, koja je održana u Rio de Ženeiru, održava ka razvoju koji će biti civilizijski i generacijski, civilizacijski, što podrazumeva da se prema Planeti moramo ponašati i prema nama koji se nalazimo na Planeti u jednoj civilizacijskoj dimenziji, tako što ćemo iza nas ostaviti ono što smo imali.
Koncept održivog razvoja polazi od toga da je čovek od svog nastanka kao svesnog bića, a naročito od pronalaska parne mašine, čime je u XVII veku počela industrijska revolucija, stalno nastojao da poveća kvalitet života i to je činio na račun kvaliteta životne sredine....

S A D R Ž A J


- Uvod…………………………………………………………………………….. …..2 str.
- Koncept održivog razvoja……………………………………………………….…..3,4 str.
- Ekonomske funkcije životne sredine…………………………………………………5 str.
- Ekološka politika……………………………………………………………………..6 str.
- Ekološki pristup politici privrednog razvoja………………………………………....6 str.
- Kriterijumi i principi ekološke politike……………………………………….….…..7 str.
- Instrumenti ekološke politike…………………………………………………….…..8 str.
- Upravljanje ekološkim kvalitetom……………………………………………………9 str.
- Eko-marketing orijentacija preduzeća………………………………………………10 str.
- Eko kvalitet u fazi nabavke……………………………………………………….…11 str.
- Eko kvalitet u fazi proizvodnje………………………………………………………12 str.
- Eko verifikacija gotovih proizvoda………………………………………………….12 str.
- Eko kvalitet i tržište………………………………………………………………….13 str.
- Reciklaža i ostali načini rešavanja problema otpadaka………………...…14 str.
- Usklađivanje ekonomskih i ekoloških ciljeva…………………………….………....15 str.
- Zaključak………………………………………………………………….…………16 str.
- Literarura.......................................................................17 str.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Globalni ekološki izazovi Dzemala 0 3,295 23-07-2011 05:50 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ekološki problemi Srbije Dzemala 0 4,088 23-07-2011 05:44 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Globalni ekološki problemi Dzemala 0 4,360 21-08-2010 12:36 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Globalni ekološki problemi VS1 0 3,911 03-06-2010 11:11 AM
zadnja poruka: VS1
  Medjunarodni ekoloski kriminal Vesnica 0 2,288 04-05-2010 10:54 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: